Leijonat raateli Tanskan – MM-puolivälierän kenraaliharjoituksesta pakiston voimannäyte

Suomi löi Tanskan 7-1 jääkiekon MM-kisojen A-lohkon päätösottelussa Tampereella. Leijonat suuntaa seuraavaksi puolivälieriin Kanadaa vastaan.

Leijona pudotti Tanskan lauteilta jo ensimmäillä löylynheitoilla. Ottelu oli jo reilun kolmen minuutin kohdalla 2-0 Marko Anttilan ja Atte Ohtamaan maaleilla.

Puolustajat nousivat suoraviivaisilla otteillaan hyvin esiin murskavoitossa. Ohtamaan lisäksi maalinteossa onnistuivat upean ohjauksen tehnyt Ville Pokka sekä voimalla seitsemännen maalin tällännyt Nikolas MatinpaloMikael Seppälä syötti puolestaan kolme maalia.

Illan näyttävimmästä osumasta vastasi Kasperi Kapanen, jonka rakettimainen läpiajo johti 6-0-maaliin aivan toisen erän lopussa.

Suomi–Tanska 7-1 (3-0, 3-0, 1-1)

Liveseuranta:

60:00: Ottelu päättyy Leijonien tylyyn 7-1-voittoon. Juna näyttää olevan raiteillaan. Homma jatkuu torstaina puolivälierissä Kanadaa vastaan.

56. min: Leijonat selviää helposti tästäkin alivoimasta. Tanska ei juuri saa laukauksiakaan maalia kohti.

53:58 JÄÄHY: Mikael Seppälälle kaksi minuuttia estämisestä.

54. min: Laiska aalto yrittää kieltää areenalla. Kyllä tässä on lopun odottelun makua. Samaan aikaan tapahtuu mielenkiintoisia Riian lohkon päätöspelissä.

48. min: Ehlersin laukaus on Tanskan ainoa veto maalia kohti tässä erässä. Mikko Rantanen purjehtii komeasti läpi keskeltä, mutta kahdeksan syöttöpisteen miehen maalisarake pysyy nollilla. Se näyttää vähän Rantasta vaihtopenkillä hymyilyttävänkin.

42:53 MAALI! Tanska 1-7: Heti seuraavasta hyökkäyksestä Nikolaj Ehlers sutaisee kiekon ohi Emil Larmin.

42:41 MAALI! Suomi 7-0: Nikolas Matinpalo jatkaa Leijonien pakkien huippupeliä tälläämällä suoraan Hannes Björnisen syötöstä kiekon maaliin. Ahti Oksanen toisena syöttäjänä.

42. min: Harri Pesonen pääsee kaksin George Sörensenin kanssa, mutta Tanskan maali säästyy. Toinen paikka heti perään.

Klo 22.08: Kolmas erä käynnistyy!

Leijonat valmis MM-puolivälierään – Lasse Kukkonen teki havaintoja hyökkäyspelistä 2:22

40:00 Toinen erä päättyy Mikko Rantasen viimesekuntien yritykseen, mutta vieläkään ei Coloradon NHL-tähti saa rikottua nollaansa.

39:01 JÄÄHY: Markus Lauridsen kippaa kampituksella Juho Lammikon nurin. Siitä Leijonille jälleen ylivoima. Josko nyt heiluisi verkko?

38:11 MAALI! Suomi 6-0: Kasperi Kapanen veivaa läpiajosta George Sörenseninin solmuun ja jyrää tämän samalla maalinsa sisään. Syöttäjät Kakko ja Suomela.

35:07 MAALI! Suomi 5-0: Juho Lammikko laukoo itse kahdella yhä vastaan -alivoimahyökkäyksestä. Helpolla livahtaa pienestä kulmasta. Mikael Seppälä kolmas maalisyöttö tässä pelissä!

34:02 JÄÄHY: Antti Suomelaa rangaistaan korkeasta mailasta.

34. min: Rantanen laukoo hirvittävän vedon hyvältä paikalta, mutta Sörensen torjuu sen vastaantulollaan.

33. min: Ottelu alkaa olla puolivälissään jo sen verran valmista, ettei tapahtumia juuri liukuhihnalta tule. Tanskalla näkyy valitettavan paljon se, ettei ottelulla ole panosta. Leijonat on tehnyt maaleillaan tämän vielä merkityksettömäksi.

27. min: Vaihdokset olivatkin peräisin Oksasen luistinongelmasta, jonka takia kierto häiriintyi hetkeksi. Näin kertoi asiantuntijamme Janne Pesonen kaukalon laidalta.

24. min: Mielenkiintoisia ketjuvaihdoksia meneillään. Ahti Oksanen on noussut ykkösketjun laitaan Teemu Hartikaisen paikalle.

22:54 MAALI! Suomi 4-0: Hannes Björninen tuikkaa Harri Pesosen loistavan kiemuroinnin jälkeen kiekon reppuun. Mikael Seppälälle myös syöttöpiste.

22. min: Antti Suomela tulee komeasti tanskalaispuolustuksen läpi ja pääsee vielä laukomaan. Sitä seuraa pitkä pyöritys.

21. min: Kasperi Kapanen ja Kaapo Kakko pääsevät vuorollaan murtautumaan maalille, mutta ujutukset eivät löydä Tanskan maaliin.

Klo 21:14: IIHF:n fanfaari soi kutsuvasti käytäville. Toinen erä on valmiina alkamaan.

20:00 Ensimmäinen erä päättyy Suomen tylyssä 3-0-johdossa. Laukaukset maalia kohti 20-7.

18.36 MAALI! Suomi 3-0: Ville Pokka ohjaa maalin kulmalta komeasti Mikael Seppälän hirmuvedon maaliin. Tässä epätavallisessa pakki-pakki-syötössä toinen oli siniviivalla ja toinen maalitolpalla. Kaapo Kakko tarjoili Seppälälle vetopaikan.

18. min: Tanskan nousun jälkeen vastahyökkäys. Mikko Rantanen malttaa, malttaa ja malttaa. Lopulta syöttö Manniselle, jonka pienestä kulmasta lähteneen vedon George Sörensen koppaa näyttävästi hanskaansa.

17. min: Hartikainen ronkkii kahteen kertaa maskimiehen paikalta, mutta Sörensen kestää. Kelloon jää kolme sekuntia kahden miehen ylivoimaa. Kiekko muuten kävi tolpassakin kertaalleen.

16:02 JÄÄHY: Toinen tanskalaisjäähy. Mathias Bau lähtee kakkoselle koukattuaan Joel Armiaa. 47 sekuntia kahden miehen ylivoimaa edessä.

14:49 JÄÄHY: Jesper Jensen Aabo kaataa Marko Anttilan laidalla. Kaksi minuuttia kampituksesta.

13. min: Melkoista ylivoimapyöritystä, muttei mitään häikäiseviä paikkoja. Mikko Rantanen oli välillä molemmilla laidoilla.

11. min: Ensimmäinen paikka järjestyy nopeasti Teemu Hartikaiselle ympyröiden väliin, mutta Sörensen koppaa vedon.

10.08 JÄÄHY: Anders Krogsgaard jyrää Antti Suomelan maalivahti Sörensenin päälle. Siitä pääsee kahden minuutin istunnolle.

10. min: Tanska pääsee ylivoiman lopulla laukomaan pahasta paikasta, mutta Larmi peittää yläkulman.

7:18 JÄÄHY: Rantaselle kahden minuutin rangaistus mailasta kiinni pitämisestä.

8. min: Mikko Rantanen kaatuu vähän epämukavan oloisesti omalla kenttäpuoliskolla. Ei onneksi näyttää olevan kunnossa.

5. min: Jälleen on Suomella maalipaikka. Antti Suomela löytyy keskeltä aivan vapaana, mutta Sörensen torjuu tämän.

3:31 MAALI! Suomi 2-0: Atte Ohtamaa päättää huiman vastahyökkäyksen komeaan maaliin! Puolustuspään aloitusvoiton jälkeen Mikko Rantanen ja Sakari Manninen kiekottelevat paikan luottopuolustajan maalattavaksi.

4. min: Tanska vie 100-0 kaksi hyökkäyspään aloitustaan ja Emil Larmi napsii molemmat haltuunsa.

2:39 MAALI! Suomi 1-0: Marko Anttila vie Leijonat johtoon! Mörkö ohjaa Nikolas Matinpalon siniviivalaukauksen kauniisti jään kautta ohi tanskalaisvahti George Sörensenin. Hannes Björniselle aloituksesta syöttöpiste.

2. min: Pelikatkoja tulee nyt helppojen laukausten jälkeen ihan riittämiin.

1. min: Tanskan ensimmäisestä hyökkäyksestä kiekko päättyy Emil Larmin haltuun. Ja sama toiseen päähän. Mikko Lehtonen aiheuttaa siinä pienen halailun Tanskan maalille.

Klo 20.20: Marko Anttila käy vielä kättelemässä Tanskan kapteenin Jesper Jensen Aabon ja ottelu on valmiina alkamaan!

Klo 20.11 Tässä tarinaa Leijonien tämän turnauksen vakuuttajasta, Ville Pokasta:

Ville Pokka vakuuttanut varjoissa Leijonissa – mitä sanotte tästä huimasta lämmittelyrutiinista? 1:22

Klo 19.56: Toimittaja Jani Uotila on ollut taas viime päivät Leijonan iholla. Tässä arvuutellaan, antoiko kunniatohtori Jalonen oikeasti siimaa pelaajistolle ennen tosi-tosipelien alkua?

Klo 19.39: Suomen puolivälierävastustajaksi valikoitui Kanada. Näin C Moren asiantuntijat kommentoivat uutista:

Miten Kanada sopii Leijonille MM-puolivälierään? Asiantuntijat vastaavat 1:44
Miten Kanada sopii Leijonien puolivälierävastustajaksi.

Klo 19.30: Ottelun alkuun on enää 50 minuuttia, joten on aika aloittaa valmistautuminen tositoimiin! Tervetuloa mukaan jännittämään Leijonien lohkovaiheen päätöspeliä Tanskaa vastaan. Ottelussa ei kummallakaan ole enää tuloksellista panosta, mutta Suomelle kyseessä on pelillisesti erittäin tärkeä ottelu.

Aavistuksia Leijonien illan kokoonpanosta saatiin jo aamujäiltä. Tässä kuulumiset sieltä: