Sebastien Loebin komennossa yötauolle – tallikaveri ripitti erikoiskokeen varrella sekoillutta katsojaa: "Joku per**reikä"

MM-rallin kauden avauskisa Monte Carlossa jatkui perjantaina kuudella erikoiskokeella. MTV Urheilu seurasi kutkuttavan kakkospäivän tapahtumia hetki hetkeltä tässä artikkelissa. 

Pääkuvan videolla Adrien Fourmaux'n raju ulosajo 3. erikoiskokeelta. M-Sportin kuski ja kartturi säästyivät vammoitta, mutta kalliosta kimmokkeen rotkon pohjalle ottanut Fordin auto romuttui täysin. 

Kilpailua johti torstaina ajettujen kahden erikoiskokeen jälkeen Toyotan Sebastien Ogier. Tutustu avauspäivän tapahtumiin tästä linkistä!

MM-rallin kaikki erikoiskokeet suorina lähetyksinä C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa.

Kokonaistilanne 8/17 EK:n jälkeen:

sija:kuljettaja:talli:aika/ero:
1.Sebastien LoebM-Sport1.22:49,0
2.Sebastien OgierToyota+9,9
3.Elfyn EvansToyota+22,0
4.Thierry NeuvilleHyundai+47,8
5.Ott TänakHyundai+56,7
6.Craig BreenM-Sport+59,2
7.Gus GreensmithM-Sport+1:08,4
8.Takamoto KatsutaToyota+1:35,9
9.Kalle RovanperäToyota+2:12,8
10.Oliver SolbergHyundai+2:22,9

Monte Carlon MM-rallin seuranta:

EK8: Val-de-Chalvagne–Entrevaux 1 – 17,11 km

EK8 tulokset:

sija:kuljettaja:talli:aika/ero:

1.

Sebastien Ogier

Toyota

10:31,6

2.

Thierry Neuville

Hyundai

+1,5

3.

Ott Tänak

Hyundai

+3,4

4.

Sebastien Loeb

M-Sport

+4,5

5.

Takamoto Katsuta

Toyota

+5,7

6.

Kalle Rovanperä

Toyota

+7,0

7.

Craig Breen

M-Sport

+9,5

8.

Elfyn Evans

Toyota

+11,3

9.

Oliver Solberg

Hyundai

+12,3

10.

Gus Greensmith

M-Sport

+14,4

Kello 18.20: Nyt on aika kiittää perjantain seurannan osalta. Lauantaina aamulla jatketaan! Perjantai-illan mittaan luvassa vielä kuljettajien kommentteja. 

Kello 18.15: Ogier saa pitää pohja-aikansa. Loeb häviää 4,5 sekuntia, ja kokonaistilanteessa heidän välinen eronsa on nyt 9,9 sekuntia Loebin hyväksi.

– Hyvä päivä. Neljä ensimmäistä pätkää olivat mahtavia. Sitten oli pieni hybridiongelma, ja tällä pätkällä ajoin ihan hyvin, mutta ehkä tie alkoi vetää loppua kohden vähän jäähän.

– On kiva johtaa, vaikka ero ei ole iso.

Kello 18.07: Greensmithillä taitaa olla nyt pieni ulospuhallus edellisen ek:n pohja-ajan jälkeen. Tappiota Ogierille tulee 14,4 sekuntia.

– En halunnut tehdä mitään tyhmää ja ajaa seinään. Olin liian varovainen.

Tallikaveri Breen häviää kärjelle 9,5 sekuntia ja menettää viitossijan Tänakille 2,5 sekunnilla. Breenillä on tylyt terveiset jollekin reitin varressa olleelle katsojalle.

– Joku persereikä laittoi kameran ajolinjalle nopeassa paikassa ja seisoi sen takana. Kiitos siitä. Hävisin ehkä 2-3 sekuntia. Missä on järki, ihan oikeasti? Breen latasi ek-haastattelussa ja katsoi suoraan kameraan.

Kello 18.00: Tänak on nopeampi kuin Rovanperä. Hän häviää Ogierille 3,4 sekuntia ja tallikaveri Neuvillelle 1,9 sekuntia.

Kello 17.56: Neuville jää vain niukasti Ogierin vauhdista. Eroa 1,5 sekuntia. Hän harmittelee, ettei yksinkertaisesti voi tehdä tämän enempää.

Rovanperälle tappiota Ogieriin tulee yli seitsemän sekuntia, mutta hän on nopeampi kuin Evans. Varsinkin lopun neulansilmät Rovanperä selvittää mallikkaasti läpi.

– Ei ole ollut hyvä päivä. Iltapäivä oli parempi. Paransimme autoa koko ajan. Pystyin luottamaan autoon vähän enemmän. Katsotaan, mitä pystymme tekemään huomiseksi. Yritän parantaa omaa ajamistani.

Kello 17.49: Ogier on päivän päätteeksi vähintään toisella sijalla. Hän lyö Evansin peräti 11,3 sekunnilla. Yli puolet erosta tulee ek:n viimeisillä seitsemällä erikoiskokeella.

– Aamulla ajoin varovasti. Iltapäivällä hyökkäsin. Emme voineet mennä kovempaa. Meiltä puuttuu pitoa ja vakautta autossa. Voin olla tyytyväinen iltapäivään, Ogier sanoi.

Evans oli erityisen varovainen viimeisten kilometrien jäisissä paikoissa.

– Yllättävää, että hävisin näin paljon. Olin liian varovainen lopussa. Päivä oli ihan ok, ylä- ja alamäkeä. Turhauttavaa päättää päivä näin.

Kello 17.46: Ogier avaa päivän päätöspätkän terävimmin. Neuville reilun sekunnin ja Evans vajaan kahden sekunnin päässä ensimmäisessä väliajassa.

Kello 17.37: Perjantai-illan viimeinen erikoiskoe on käynnissä!

EK7: Guillaumes–Peone–Valberg 1 – 13,49 km

EK7 tulokset:

sija:kuljettaja:talli:aika/ero:

1.

Gus Greensmith

M-Sport

7:31,9

2.

Sebastien Ogier

Toyota

+1,4

3.

Sebastien Loeb

M-Sport

+2,9

3.

Craig Breen

M-Sport

+2,9

5.

Takamoto Katsuta

Toyota

+3,0

6.

Elfyn Evans

Toyota

+3,6

7.

Oliver Solberg

Hyundai

+4,4

7.

Kalle Rovanperä

Toyota

+4,4

9.

Ott Tänak

Hyundai

+4,6

10.

Thierry Neuville

Hyundai

+4,7

Kello 16.57: Loeb jatkaa rallin kärjessä ja kertoo ek-maalissa syyn tappiolleen.

– Ajoin hyvin, mutta minulla ei ollut hybridiä. Se ei toiminut. Tämä ei ole sama ilman sitä. Yritin ajaa mahdollisimman kovaa minimoidakseni tappion.

Kello 16.53: Gus Greensmith nappaa uransa ensimmäisen pohja-ajan! Loeb taipuu 2,9 sekunnilla. Uskomatonta!

– Melkoista sensaatiota ollaan rakentamassa! Suninen tokaisee.

Greensmith tuulettaa omassa autossaan villisti.

– Vihdoinkin!

Yllä olevalta videolta voit katsoa Greensmithin reaktion pohja-aikaansa.

Kello 16.49: Greensmith tekee pohjat! Hän lyö Ogierin 1,4 sekunnilla. Vain Loeb voi nyt viedä Greensmithin uran ensimmäisen pohja-ajan.

– Nyt on myrskyvaroitus. Aivan huikea suoritus. Viime vuosina ollut jopa naurunaihe paikoitellen, ja nyt pätkäpohjissa kiinni, Suninen kommentoi C Moren lähetyksessä entisen tallikaverinsa menoa.

Viime kaudella M-Sport jäi pohja-ajoista keskimäärin 0,85 sekuntia kilometrillä. Siihen nähden uusi Puma on suorastaan peto!

– Teillä ei ehkä ole Loebin puhelinnumeroa, mutta tekisi mieli lähettää hänelle tekstiviesti ja sanoa, että voisinko pitää tämän, Greensmith vitsailee.

– On vaikea kuvailla sanoin, miten hyvä tämä auto on. 

Kello 16.46: Ja Breen lyö Katsutan kymmenyksellä. Hän on nyt toiseksi nopein.

Kello 16.43: Katsutalta komea veto. Hän on tässä vaiheessa toiseksi nopein. Tappiota Ogierille tulee vain 1,6 sekuntia. Breen tulee perässä vieläkin kovempaa, ja Greensmith on ensimmäisessä väliajassa koko joukon nopein!

Kello 16.38: Rovanperällä pientä valoa tunnelin päässä. Hän lyö Neuvillen ja häviää Ogierille 3,0 sekuntia.

– Alan vähän tottua autoon, ja tekemämme muutokset tuntuvat toimivan. Olemme oikeassa suunnassa.

Kello 16.35: Neuville ei aivan pysty vastaamaan Toyota-kaksikon vauhtiin. 3,2 sekuntia tappiota tulee Ogierille. Rovanperä on väliajoissa yhtä kaukana kärjestä.

Kello 16.32: Ogier kiilaa kuitenkin ek:n loppupäässä Evansin edelle. Evans valittelee, että ainakin liukkaissa paikoissa oli vaikeaa. Ogier nousee kokonaistilanteessa 0,8 sekunnilla Evansin edelle.

Kello 16.29: Ogier maalissa. Hän sanoo, ettei pysty ajamaan kovempaa. Evans on väliajoissa niukasti edellä.

Kello 16.19: Päivän toiseksi viimeinen ek on käynnissä. Hyundait olivat aamun ensimmäisellä vedolla hyviä tällä pätkällä. Saa nähdä, miten nyt käy.

Koko pätkä on ylämäkeen ajamista.

EK6: Roure–Bauil 1 – 18,33 km

EK6:n tulokset:

sija:kuljettaja:talli:aika/ero:

1.

Sebastien Loeb

M-Sport

9:57,2

2.

Sebastien Ogier

Toyota

+2,9

3.

Elfyn Evans

Toyota

+3,9

4.

Gus Greensmith

M-Sport

+4,9

5.

Ott Tänak

Hyundai

+7,7

6.

Craig Breen

M-Sport

+8,2

7.

Thierry Neuville

Hyundai

+8,9

8.

Kalle Rovanperä

Toyota

+10,0

9.

Oliver Solberg

Hyundai

+10,5

10.

Takamoto Katsuta

Toyota

+11,1

Kello 15.53: Loebille neljäs pohja-aika putkeen! Hän on 2,9 sekuntia nopeampi kuin Ogier. Kokonaistilanteessa johtomarginaali kasvaa 14,5 sekuntiin Evansiin.

– Tuntuma on hyvä. Olen aivan äärirajoilla. Tämä oli aika täydellinen ek.

Kello 15.51: Loeb painaa toiseen väliaikaan reilun kahden sekunnin pohjat. Hyvältä näyttää 9-kertaisen maailmanmestarin meno.

– Pehmeää, tarkkaa ajamista. Käytetään tietä hyvin hyödyksi, Suninen analysoi Loebin ajamista.

Kello 15.47: Greensmithiltä komea veto! Tappiota tulee vain 2,0 sekuntia. Hän on tässä vaiheessa kolmanneksi nopein, Ogierin ja Evansin jälkeen. Britin vauhti on ottanut ison harppauksen viime vuodesta.

Kello 15.45: Ja M-Sportista puheen ollen: Breen kiilaa Hyundai-kuljettajien väliin. Tappiota Ogierille tulee reilut viisi sekuntia. Greensmith ja Loeb vielä M-Sport-kuljettajista vielä tulossa.

Kello 15.43: Taas yksi osoitus Fordin uuden auton suorituskyvysä – sikäli kuin sellaista enää tarvitaan: Gus Greensmith on ensimmäisessä väliajassa 0,5 sekuntia nopeampi kuin Ogier.

Kello 15.40: Tänak kiilaa Neuvillen eteen parhaaksi Hyundai-kuljettajaksi. Hän sanoo olevansa tyytyväinen vetoonsa, mutta eroa kärkeen tulee 4,8 sekuntia.

– Vähäsanainen on. Ei ole paljon tarinoita kerrottavaksi. Ei ole kaikki niin kuin haluaisi olevan, C Moren lähetyksessä ek:ta kommentoiva Teemu Suninen arvioi Tänakin kehonkielestä.

Kello 15.36: Rovanperä jää Ogierista 7,1 sekuntia. Se on huomattavasti vähemmän kuin aamun ensimmäisellä vedolla. Silloin eroa tuli tuplasti.

– Kun tuntee pätkän, on paljon helpompaa, vaikka ei olisikaan täysin sinut auton kanssa,

Kello 15.33: Neuville taipuu Ogierille 6,0 sekunnilla. Hän sanoo,, ettei auton tasapaino ole kunnossa vaan auto aliohjaa paikoitellen todella pahasti, varsinkin nopeilla osuuksilla. Tuntuma itse pätkään oli kuitenkin aamua parempi.

Kello 15.30: Ogier lyö Evansin tasan sekunnilla. Ranskalaistähti kertoo hyökänneensä täysillä ja yrittäneensä parhaansa.

Evans jatkaa kuitenkin kokonaistilanteessa Ogierin edellä 1,4 sekunnin erolla.

Klo 15.16: Perjantai-iltapäivä on käynnissä! Saa nähdä, jatkuuko Loebin vauhti. Leikkauksista on noussut tielle jonkin verran likaa, mutta ei tilanne kovin paha siltä osin ole.

EK5: Val-de-Chalvagne–Entrevaux 1 – 17,11 km

Klo 14.59: Alla myös Sebastien Loebin kommentit perjantaiaamupäivästä. Ranskalainen johtaa MM-rallia lajin historian vanhimpana kuskina. 

Klo 14.55: Alla olevalla videolla kokonaiskisassa yhdeksäntenä olevan Kalle Rovanperän kommentit perjantain avauspuolikkaan annista. 

Klo 13.24: Rallissa on nyt vajaan kahden tunnin tauko. Kisa jatkuu 6. erikoiskokeella klo 15.16. Iltapäivällä ajetaan tämän päivän kolme erikoiskoetta uudestaan samassa järjestyksessä. Palataan tämän seurannan pariin klo 15 jälkeen!

EK5:n tulokset:

sija:kuljettaja:talli:aika/ero:

1. 

Sebastien Loeb

M-Sport

10.56,8

2. 

Elfyn Evans

Toyoyta

+2,3

3. 

Thierry Neuville

Hyundai

+4,7

4. 

Ott Tänak 

Hyundai

+5,6

5. 

Takamoto Katsuta

Toyota

+12,1

6.

Craig Breen

M-Sport

+13,1

7. 

Sebastien Ogier

Toyota

+15,8

8.

Gus Greensmith

M-Sport

+24,3

9.

Kalle Rovanperä

Toyota

+35,4

Klo 13.17: Loeb tulee maaliin pohja-ajassa, lyö Evansin 2,3 sekunnilla ja siirtyy rallin kärkipaikalle! "Puskin todella kovaa koko aamun, auto on loistava", päivän kaikki kolme erikoiskoetta voittanut M-Sport-kuski kommentoi. 

Klo 13.09: Gus Greensmith jää 22 sekuntia kärjestä: "Hybridijärjestelmä ei toiminut", M-Sportin britti paljasti vaikeuksistaan maalissa.  

Klo 13.02: Tänak maalissa kolmanneksi (+3,3), ja Katsuta rynnistää perässä neljänneksi, vain vajaat kymmenen sekuntia Evansia hitaampana eli lyö Ogierinkin. "Vauhti paranee etappi etapilta", japanilaiskuski iloitsee. 

Klo 12.56: Rovanperä häviää peräti 33,1 sekuntia kärjelle. "Olin todella varovainen vaikeissa olosuhteissa. Nuotituksessakin on parantamisen varaa varsinkin jäisillä osuuksilla", Rovanperä kommentoi. 

Klo 12.55: Rovanperän vauhti on taas huolestuttavan huonoa. Hän on yli 20 sekuntia jäljessä väliajoissa. 

Klo 12.53: Neuville maalissa 2,4 sekuntia Evansia hitaampana. Tänak tulee väliajoissa aivan Neuvillen tahtia. "En ottanut riskejä, ja yritin opetella sitä, mistä voisin löytää autossa lisää vauhtia", Neuville sanoi. 

Klo 12.50: Evans maalissa peräti 13,5 sekuntia nopeampi kuin Ogier. Evans ohittaa Ogierin myös kokonaiskisassa ja menee tällä hetkellä kärkeen 2,4 sekunnin erolla. Loeb on kuitenkin tulossa. "Menimme yhdessä neulansilmämutkassa leveäksi ja kärsimme hitaan rengasrikon, joten tulimme maaliin tyhjällä renkaalla", Evans kommentoi. Britti ehtii hyvin vaihtaa renkaansa ennen kuudetta pätkää, joka alkaa vasta klo 15.16.  

Klo 12.47: Ogier maalissa. "Tiellä oli kuuraa ja mustaa jäätä, joten olosuhteet ovat vaikeat. Yritämme uudestaan iltapäivällä", Ogier kommentoi. 

Klo 12.46: Ogier on 10 kilometrin kohdalla peräti 7 sekuntia hitaampi kuin Evans. Tv-kuvien perusteella erikoiskokeella on muutamia jäisiä kohtia, jotka ainakin Ogier ajoi hyvin varovaisesti. 

Klo 12.35: Päivän kolmas ja kaikkiaan kisan viides erikoiskoe käyntiin!

EK4: Guillaumes–Peone–Valberg 1 – 13,49 km

Klo 12.02: Palataan seurannan pariin, kun kisa jatkuu 5. erikoiskokeella klo 12.35. 

EK4:n tulokset:

sija:kuljettaja:talli:aika/ero:

1.

Sebastien Loeb

M-Sport

7.40,1

2. 

Ott Tänak 

Hyundai

+0,8

3. 

Thierry Neuville

Hyundai

+0,9

4. 

Elfyn Evans

Toyota

+1,4

5.

Sebastien Ogier

Toyota

+1,2

6.

Craig Breen

M-Sport

+3,2

7.

Gus Greensmith

M-Sport

+3,8

8. 

Takamoto Katsuta

Toyota

+5,1

9.

Kalle Rovanperä

Toyota

+7,0

Klo 11.56: Loeb pohja-aikaan 0,8 sekunnin erolla – päivän toinen pohja-aika! "Miten tuo on mahdollista", C Moren asiantuntija Jari Ketomaa hämmästelee ranskalaisveteraanin vauhtia. 

Klo 11.48: Sebastien Loeb lähtee matkaan. Tiedämme pätkän tulokset, kun päivän ensimmäisen erikoiskokeen voittanut ranskalaisen ehtii maaliin. 

Klo 11.44: M-Sportin Craig Breen harmitteli, ettei ole vielä saanut kaikkea irti omista ajosuorituksistaan, sillä auto on loistava: "Tämä suoritus oli noin 60-70 maksimista", maalissa 2,4 sekuntia Tänakille hävinnyt Breen kommentoi. 

Klo 11.38: Tänak tulee 0,1 sekunnin erolla kärkeen ohi tallitoverinsa Neuville. Hyundain vauhti on nyt tiiminä selvästi parempaa kuin eilen ja päivän avauspätkällä. 

Klo 11.36: Rovanperä häviää maalissa 6,1 sekuntia Neuvillelle. "Teimme eilisen jälkeen säätöjä, ja auto tuntuu, nyt hieman paremmalta. Tuntuu, että liukkaammalla pinnalla vauhtimme on parempaa muihin nähden", Rovanperä perkasi.  

Klo 11.31: Neuville tulee kärkeen 0,5 sekunnin erolla Evansiin. Auto aiheuttaa edelleen yllätyksiä Neuvillelle: "Meillä on paljon töitä edessä auton rungon suhteen", belgialainen kommentoi. 

Klo 11.30: Rovanperällä on alla kaksi pehmeää ja kaksi superpehmeää rengasta ristikkäin. Väliajoissa hän on vain sekunnin Ogierin perässä, joten Rovanperä alkaa löytää rytmiä. 

Klo 11.28: Elfyn Evans lyö Ogierin maalissa 1,3 sekunnilla. Britti oli nyt ensi kertaa nopeampi kuin tallikaverinsa. "Meno ei itse asiassa tuntunut niin hyvältä", Evans kommentoi.  

Klo 11.25: Ogier pätkän maalissa ehjänä. Olosuhteet näyttävät tv-kuvien perusteella hieman helpommilta kuin päivän avauspätkällä. "Ajan hieman varmistellen näiden olosuhteiden takia, mutta ihan kivasti on mennyt tähän mennessä", Ogier kommentoi. 

Klo 11.18: Kisan neljäs erikoiskoe käyntiin! Ogier matkaan. 

EK3: Roure–Bauil 1 – 18,33 km

Klo 11.07: Alla video Adrien Fourmaux'n hurjasta ulosajosta. Ranskalaiskuski on kartturinsa kanssa kunnossa, mutta M-Sportin auto romuttui täysin. 

EK3:n tulokset:

sija:kuljettaja:talli:aika/ero:

1.

Sebastien Loeb

M-Sport

10.08,9

2.

Sebastien Ogier

Toyota

+1,2

3.

Elfyn Evans

Toyota

+2,4

4.

Craig Breen

M-Sport

+7,2

5.

Ott Tänak

Hyundai

+7,5

6.

Thierry Neuville

Hyundai

+12,8

7.

Gus Greensmith

M-Sport

+13,2

8.

Kalle Rovanperä

Toyota

+14,3

Klo 10.55: Loeb kärkeen 1,2 sekunnin erolla Ogieriin. Veteraanikuski ja M-Sport ovat kovassa iskussa! "Hankala pätkä. Joissakin mutkissa koin yllätyksiä, mutta kaikkiaan se oli onnistuminen", Loeb kommentoi. 

Klo 10.52: Sebastien Loeb on väliajoissa kärjessä, muutaman sekunnin erolla Ogieriin. 

Klo 10.49: Adrien Fourmaux rajusti ulos! Auto heitteli pois tieltä sen jälkeen, kun Fourmaux ajoi kallioon. M-Sportin kuski ja kartturi poistuvat autosta omin avuin, mutta kalusto on pois pelistä. 

Klo 10.44: M-Sportin Craig Breen jatkaa hyvässä vauhdissa, vaikka ei olekaan täysin tyytyväinen maalissa. Ero Ogieriin vain 6 sekuntia. 

Klo 10.38: Ott Tänak maalissa 6,3 sekuntia Ogieria hitaampana. 

Klo 10.37: Alla video Ogierin kolhaisusta kaiteeseen pätkän lopussa. 

Klo 10.34: Rovanperä jäi Ogierille 13,1 sekuntia, mutta tuli pätkän loppuosan hyvin, mistä Rovanperä sai kehut Ketomaalta: "Kehitys pätkän aikana oli huikeaa. Hän selvästi hiffasi jotain", asiantuntija sanoi. 

Klo 10.31: Neuville maalissa 11,6 sekuntia Ogierin perässä. "Näyttää, ettei hänellä ole lainkaan luottoa autoonsa", C Moren asiantuntija Jari Ketomaa analysoi belgialaisen suoritusta. "Auto on kuin painajainen. En ole koskaan ollut näin peloissani ralliautossa", Neuville kommentoi maalissa. 

Klo 10.28: Myös Evans kolauttaa kaiteeseen etapin loppupuolella, hieman kevyemmin kuin Ogier. Hän on maalissa 1,2 sekuntia Ogieria hitaampana. "Olosuhteet vaihtelevat paljon. Välillä on hyvä pito, välillä todella heikko pito", Evans kommentoi. 

Klo 10.25: Ogier osuu kaiteeseen aivan etapin lopussa ja kolauttaa autonsa vasenta takakulmaa! Auto näyttäisi kuitenkin olevan kunnossa, joten ranskalainen selvisi säikähdyksellä. Myös Neuville teki ylimääräisen pyörähdyksen neulansilmämutkassa, mutta pääsee jatkamaan nopeasti. 

Klo 10.17: Televisiokuvan perusteella reitti on lähes lumeton, mutta kosteita ja mahdollisesti jäisiä paikkoja on, varsinkin kun reitti nousee ylemmäs vuoristoon. Lämpötilä on noin 1-2 astetta plussan puolella. Kuskit ovat valinneet alle pehmeätä rengasta, ja kuskista riippuen kyydissä on yksi tai kaksi superpehmeää vararengasta.  

Klo 10.14: Monten perjantaipäivä käyntiin! Ensimmäisenä matkaan Toyotan Sebastien Ogier.   

Ennakko:

Klo 10.00: Kalle Rovanperä selvitti ongelmiaan torstain ajopäivän jälkeen MTV Urheilulle. Suomalaisen kiusana olivat säätöongelmat, joita hän osasi odottaa jo ennen kisaa: "En oikein pysty ajamaan tuota autoa niin kuin normaalisti asvaltilla ajaisin", Rovanperä harmitteli ja totesi, ettei autolle pysty tekemään kisan aikana ihmeitä, joten huippusijoista on turha puhua. 

Klo 9.55: C Moren asiantuntijanakin toimiva Teemu Suninen ajaa tällä kaudella WRC2-luokkaa Hyundailla. Suomalaiskuski avasi sopimuksensa sisältöä MTV Urheilulle

Klo 9.25: MM-kauden voimasuhteista on saatu vasta pieni maistiainen, sillä Monte Carlon osakilpailukin pääsee kunnolla käyntiin vasta perjantaina. Millaiset asetelmat C Moren asiantuntija Teemu Suninen ennakoi MM-sarjaan? Se selviää alla olevalta videolta. 

Klo 9.15: Alla kaksi kohokohtavideota torstailta. Vaikeuksissa olleen Kalle Rovanperän haastattelu 1. erikoiskokeen maalissa oli klassikkokamaa ja Hyundain ruotsalaiskuskin Oliver Solbergin ongelmat hämmästyttivät C Moren asiantuntijaa Jari Ketomaata. 

Klo 9.15: Tervetuloa mukaan Monte Carlon MM-rallin perjantaipäivän seurantaan! Päivitämme tähän artikkeliin kaikki kilpailupäivän merkittävimmät tapahtumat videoineen. Lisäksi rallipäivää voi seurata C Moressa, joka lähettää kaikki erikoiskokeet suorina lähetyksinä. 

Lue myös:

    Uusimmat