Teemu Suniselta paljastus tulevaisuudestaan – Oliver Solbergin rajulla ulosajolla yllättävä vaikutus: "On ollut vähän vaikeuksia"

Kesken viime kauden M-Sportin jättänyt Teemu Suninen jatkaa uraansa Hyundailla.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Suninen, 27, siirtyi M-Sportille kaudelle 2017 ja ajoi tuolloin R5-autolla kuusi osakilpailua WRC2-luokassa, mutta pääsi debytoimaan myös WRC-auton ratissa.

Kahden viime kauden aikana koronapandemia iski M-Sportiin kovemmin kuin vahvan tehdastuen voimin pyöritettäviin Toyotaan ja Hyundaihin, ja myös Suninen joutui kokemaan tämän varjopuolen. Testimahdollisuudet jäivät vähiin, eikä Suninen kokenut, että voisi enää viedä uraansa ammattimaisesti eteenpäin M-Sportilla.

Viime kauden päätteeksi Suninen ajoi ensin lokakuussa Espanjassa Hyundain Rally2-autolla ja päätti kauden marraskuussa Monzassa tallin WRC-auton ratissa.

Nyt alkaneella kaudella Suninen toimii C Moren asiantuntijana ja kiertää MM-sarjan WRC2-luokassa Hyundain Rally2-autolla.

– Hyundain kanssa on sovittu, että seitsemän osakilpailua ajetaan. WRC2-luokassa kauden 13 osakilpailusta valitaan seitsemän.

Monte Carlosta Suninen on sivussa paitsi siksi, että kauden muut osakilpailut katsotaan hänen kohdallaan vahvemmiksi, myös siksi, että Hyundai kärsii varaosapulasta.

Yksi syy on superlahjakkuus Oliver Solbergille sattunut ulosajo viime kauden lopulla.

– Solberg kaatoi auton Suomessa, eikä sitä koria ole vielä korjattu. Autoteollisuudessa on ollut vähän vaikeuksia varaosien kanssa, ja meilläkin tiimi haluaa parantaa varaosavarastoa, että ollaan valmiina kisoihin.

– Ja Rally1-projekti varmasti näkyy tässä meidänkin touhussa. Se on vienyt tiimiltä paljon energiaa.

Solberg ajaa tällä kaudella Hyundain Rally1-autoa.

Lue myös:

    Uusimmat