Italia nollasi Huuhkajat EM-karsintojen avauksessa – näin ottelu eteni

Huuhkajat aloitti taipaleensa jalkapallon EM-karsinnoissa lauantaina 0-2-tappiolla Italiaa vastaan. MTV Urheilu seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Huuhkajien EM-karsinnat käynnistyivät Italian vieraana. Italia oli Suomelle liian kova pala, sillä isännät nappasivat ottelusta 2-0-voiton.

Italian lisäksi Suomen lohkossa pelaavat Kreikka, Bosnia ja Hertsegovina, Armenia ja Liechtenstein. Suomi kohtaa tiistaina Armenian.

Italia-Suomi-ottelun tapahtumaseuranta:

2. puoliaika

Ottelu on päättynyt. Italia voittaa Huuhkajat 2-0-lukemin. Maalintekijöinä kunnostautuivat Nicolo Barella ja Moise Kean.

90. min: Suomi vaihtaa: Pyry Soiri saapuu Albin Granlundin tilalle. Myös Italia vaihtaa: Cristiano Biraghi ulos, Leonardo Spinnazzola sisään.

89. min: Tim Sparv laukoo tulisesti ja Donnarumma sylkee laukauksen eteensä. Paulus Alajuuri on hanakasti jahtaamassa irtopalloa, mutta Donnarumma kauhoo pelivälineen syliinsä.

88. min: Suomi rakentaa komean hyökkäyksen, mutta Lassi Lappalaisen keskitys kilpistyy Italian puolustukseen.

86. min: Italia vaihtaa: Marco Verratti ulos, Nicolo Zaniolo sisään.

85. min: Quagliarella härnää jälleen Suomen puolustusta. Tulinen kuti tärähtää kuitenkin Huuhkajien onneksi vain ylärimaan.

83. min: Suomi vaihtaa: Teemu Pukki on työnsä tehnyt. Rasmus Karjalainen saapuu suomalaistähden tilalle.

80. min: Quagliarella on heti pahanteossa. Kokenut hyökkääjä pääsee puskemaan vaarallisesti kohti maalia, mutta Lukas Hradecky venyy upeaan torjuntaan.

79. min: Italia suorittaa ensimmäisen pelaajavaihtonsa. Serie A:n maalipörssiä johtava 36-vuotias Fabio Quagliarella saapuu kentälle raikuvien aplodien saattelemana.

74. min: MAALI ITALIA 2-0! Moise Kean karkaa Suomen puolustukselta ja viimeistelee takuuvarmasti pallon verkkoon.

69. min: Suomi vaihtaa: Kasperi Hämäläinen jättää viheriön ja tilalle kirmaa Lassi Lappalainen.

65. min: Suomi on todella lähellä tasoitusta. Robin Lod lähettää hienon matalan keskityksen Teemu Pukille, jonka jatko menee vain hiukan ohi maalin.

64. min: Giorgio Chiellini kaatuu heppoisesti ja Robin Lod astuu vahingossa Chiellinin jalan päälle. Jatkotilanteesta keltaiset kortit Tim Sparville ja Marco Verrattille suunsoitosta.

62. min: Italia tulee jälleen vauhdilla kohti Suomen maalia. Bernardeschin syöttö kuitenkin karkaa niukasti päädystä yli.

60. min: Italia avaa Suomen puolustuksen mallikkaasti ja Moise Kean kirmaa oikealta laidalta sisään, mutta Suomen puolustus katkoo nuoren italialaisen keskityksen.

58. min: Kamara katkoo keskialueella hienosti ja Suomi pääsee hyökkäykseen. Juha Pirinen haastaa boksissa Cristiano Piccinin, mutta pallo karkaa päädystä yli.

55. min: Italia saanut enemmän otetta pelistä ja painaa painetta kerta toisensa jälkeen kohti Suomen päätyä.

50. min: Italia pääsee pallon kanssa Suomen pelimuodon sisään. Jorginho tavoittelee murtavalla syötöllä Immobilea, mutta Lukas Hradecky liukuu komeasti pallon eteen.

46. min: Italian Ciro Immobile ja Suomen Sauli Väisänen kolauttavat päänsä yhteen. Väisänen jää hetkeksi nurmen pintaan makaamaan, mutta pystynee lyhyen hoidon jälkeen jatkamaan ottelua.

Toinen puoliaika on käynnissä!

1. puoliaika

J-lohkon muut ottelut ovat parhaillaan käynnissä. Avausjakson jälkeen Bosnia ja Hertsegovina johtaa Armeniaa 1-0. Kreikka puolestaan johtaa 1-0-lukemin Liechtensteinia.

45. min: Ottelun ensimmäinen puoliaika päättyy. Italia johtaa 1-0, mutta Suomi on pelannut erittäin rohkeasti ja haastanut tosissaan isäntäjoukkueen.

42. min: Italian vuoro rynnistää kohti Huuhkajien maalia. Moise Kean pääsee vaarallisen flipperin jälkeen laukomaan, mutta kuti viuhuu ohi Suomen maalin.

39. min: Suomi saa pitkän hyökkäyksen Italian päätyyn, mutta isännät pitävät Huuhkajat tekopaikkojen ulkopuolella.

36. min: Italian Federico Bernardeschi haastaa Suomen puolustuksen vaarallisesti, mutta italialaislaiturin laukaus epäonnistuu totaalisesti.

35. min: Huuhkajat rynnii jälleen vahvasti kohti Italian maalia. Robin Lod hakee syötöllään Albin Granlundia, mutta syöttö epäonnistuu.

32. min: Suomi rakentelee jälleen mainiosti hyökkäystään. Italian puolustuslinja katkaisee juuri ajoissa läpisyöttöyrityksen, joten hyökkäys kuihtuu kasaan.

31. min: Marco Verratti livahtaa taitavasti suomalaisten puristuksesta, mutta italialaistähden laukaus ei osu kohdilleen.

29. min: Suomen kannattajat pitävät hyvin meteliä Udinessa. Kannustushuudot kajahtavat komeasti stadionilla.

25. min: Italian vuoro ottaa peliväline haltuunsa. Moise Kean pääsee laukomaan, mutta Paulus Arajuuri blokkaa kudin hienosti. Pallo jää kuitenkin Italian haltuun.

21. min: Suomi saa hienon pallonhallintajakson aikaiseksi. Pallo liikkuu komeasti pelaajalta toiselle. Hienoa peliä Huuhkajilta!

19. min: Huuhkajat saa jälleen lupaavan hyökkäyksen aikaan, mutta Robin Lodin laukaus painuu reippaasti maalipuiden ulkopuolelle.

18. min: Maalintekijä Barella liukuu voimalla Glen Kamaraa jaloille. Ei varoitusta, mutta Suomi saa vapaapotkun.

15. min: Suomi pääsee vaaralliseen vastahyökkäykseen. Robin Lod päättää laukoa itse, mutta matala kuti suuntautuu ohi maalin.

12. min: Nuori Moise Kean harhauttaa Joona Toivion kahville ja keskittää vaarallisesti pallon Cristiano Piccinille, mutta viimeistely ontuu.

10. min: Suomi ei lannistu avausmaalista, vaan painaa vahvasti kohti Italian päätyä. Tim Sparville pedataan oivallinen vetopaikka, mutta laukaus kanttaa ohi maalin.

8. min: MAALI! ITALIA 1-0! Tim Sparv purkaa päällään pallon suoraan Nicolo Barellan päähän, joka tykittää pallon kimmokeiden kautta Suomen verkkoon.

7. min: Robin Lod tulee kaksinkamppailutilanteeseen todella kovaa rikkoen samalla Nicolo Barellaa. Vapaapotku Italialle.

5. min: Suomi pyrkii pitämään keskustan todella tiiviinä, joten Italia joutuu hyökkäämään laitojen kautta. Toistaiseksi Suomen puolustus on pitänyt Italian hyökkäykset hyvin kurissa.

2. min: Suomi pallottelee komeasti keskialueella, mutta Italia katkaisee lupaavan pallorallin. Huuhkajien onneksi vastahyökkäys kuihtuu kuitenkin kasaan.

Ottelu on käynnissä!

Klo 21.43: Kansallishymnien aika. Kohta mennään!

Klo 21.40: Joukkueet saapuvat hiljalleen kentälle.

Klo 21.38: Onnistuuko Suomi puhkomaan Italian kivikovan puolustuksen? Teemu Pukki on ollut tällä kaudella hurjassa vireessä. 24 maalia Englannin Championshipissä ja kolme osumaa Kansojen liigassa puhuvat omaa kieltään suomalaishyökkääjän tämän kauden maalivireestä.

Klo 21.35: Jännitys tiivistyy ja katsomot täyttyvät Italiassa. Enää 10 minuuttia ottelun alkuun.

Klo 21.20: Tänään pelataan myös kaksi muuta J-lohkon ottelua. Bosnia ja Hertsegovina kohtaa Armenian ja Liechtenstein haastaa Kreikan.

Klo 21.10: Italian avauskokoonpano on täynnä maailmantähtiä. Tolppien välissä ottelussa torjuu Milanin ykkösvahti Gianluigi Donnarumma. Keskikentällä peliä pyörittävät Chelsean Jorginho ja PSG:n Marco Veratti.

Vasta 19-vuotias suurlupaus Moise Kean on myös Italian avauksessa illan ottelussa.

Klo 20.57: Suomen tähtihyökkääjä Teemu Pukki joutuu kovan haasteen eteen, sillä Juventuksen tähtikaksikko Giorgio Chiellini ja Leonardo Bonucci on Italian avauskokoonpanossa.

Klo 20.55: Tervetuloa mukaan liveseurannan pariin. Jalkapallon EM-karsinnat käynnistyvät Suomen osalta heti kovimmalla mahdollisella testillä, kun vastaan asettuu Italia. Ottelu alkaa klo 21.45.