Huuhkajat nappasi rutiinisuorituksella kolme pistettä – näin EM-karsintaottelu eteni

Huuhkajat kukisti Armenian jalkapallon EM-karsintojen toisessa ottelussa 2-0-lukemin. MTV Urheilu seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Suomi avasi voittotilinsä nopeasti Italia-tappion jälkeen Armeniassa. Suomen täysosumista vastasivat Fredrik Jensen ja Pyry Soiri.

EM-karsinnat jatkuvat jälleen kesäkuussa, jolloin Suomi saa vastaansa Bosnia ja Hertsegovinan sekä Liechtensteinin.

Armenia-Suomi-ottelun tapahtumaseuranta:

2. puoliaika

Se on siinä! Suomi voittaa Armenian 2-0 ja avaa voittotilinsä EM-karsinnoissa. Maalintekijöinä kunnostautuivat Fredrik Jensen ja Pyry Soiri.

87. min: Suomi vaihtaa viimeisen kerran. Robert Taylor korvaa upean ottelun pelaneen Robin Lodin.

83. min: Lukas Hradecky! Suomalaisvahti venyy häikäisevään tuplatorjuntaan ja pitää Huuhkajien maalin puhtaana.

78. min: MAALI! SUOMI 2-0! Robin Lod pääsee murtautumaan helposti Armenian boksiin. Lod tarjoilee pelivälineen upeasti takatolpalle Pyry Soirille, joka naulaa pallon helposti verkkoon.

71. min: Teemu Pukki karkaa puolittaiseen läpiajoon, mutta Aram Airapetyan venyy upeaan torjuntaan.

69. min: Suomi vaihtaa toistamiseen. Maalinteossa onnistunut Fredrik Jensen on työnsä tehnyt. Rasmus Schüller kirmaa viheriölle.

65. min: Armenian vuoro yrittää maalintekoa. Ozbiliz keskittää, mutta Babayanin laukaus painuu yli maalin. Jatkotilanteessa Lukas Hradecky saa keltaisen kortin ajan peluusta.

61. min: Teemu Pukin laukaus ottaa todella vaarallisen kimmokkeen Armenia-puolustuksen selästä, mutta Hayrapetyan ehtii juuri ennen maaliviivaa väliin. Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta Sparv pääsee puskemaan erinomaiselta paikalta, mutta Airapetyan on jälleen pallon tiellä.

60. min: Pyry Soirilla on oivallinen mahdollisuus kasvattaa Suomen johtoa, mutta Airapetyan torjuu hienosti suomalaislaiturin yrityksen.

56. min: Suomi vaihtaa: Pyry Soiri korvaa kentältä pois tulleen Kasper Hämäläinen.

55. min: Armenia pääsee vauhdilla ylivoimahyökkäykseen, mutta Glen Kamara juoksee upeasti katkaisemaan ratkaisevan syöttöyrityksen.

53. min: Norberto Briasco rikkoo Tim Sparvia keltaisen kortin arvoisesti.

51. min: Armenia luo jatkuvasti painetta Suomen maalille, eikä Huuhkajat ole päässyt juuri rakentamaan omia hyökkäyksiään.

49. min: Ghazaryan laukoo boksin rajalta, mutta matala laukaus suuntautuu ohi maalin.

47. min: Armenia tulee nopeaan vastahyökkäykseen oikealta laidalta, mutta Joona Toivio purkaa keskityksen väljemmille vesille.

Ottelu on jälleen käynnissä!

1. puoliaika

Ensimmäinen puoliaika päättyy. Suomi johtaa ottelua 1-0 Fredrik Jensenin osumalla.

43. min: Armenia on saanut pienen otteen pelistä ja hakee aktiivisesti tasoitusta, mutta Suomen puolustus kestää.

39. min: Armenian Andre Calisir ja Edgar Babayan rikkovat kumpikin lyhyen ajan sisään keltaisen kortin arvoisesti.

37. min: Tim Sparvilta kammottava syöttövirhe ja Armenia pääsee vaaralliseen vastahyökkäykseen. Topparikaksikko Joona Toivio ja Paulus Arajuuri selvittävät tilanteen kuitenkin hienosti.

35. min: Glen Kamara ja Henrikh Mkhitaryan ottavat verbaalisesti yhteen kaksinkamppailutilanteen päätteeksi. Kamara saa rikkeestään keltaisen kortin.

30. min: Kasper Hämäläinen riistää pallon komeasti Armenian puolustajalta ja on karata boksiin, mutta peliväline ehti niukasti ylittää sivurajan.

27. min: Fredrik Jensen jatkaa pirteitä otteitaan. Suomalaishyökkääjä laukoo tällä kertaa tulisesti hienon kuljetuksen päätteeks, mutta painava kuti painuu Airapetyanin torjunnan kautta yli maalin.

26. min: Armenian Ghazaryan laukoo kaukaa, mutta Lukas Hradecky kaappaa pallon ongelmitta syliinsä.

24. min: Fredrik Jensen pääsee vaarallisesti keskittämään, mutta Armenian puolustus ehtii juuri ennen Pukkia palloon ja tilanne kuivuu kasaan.

22. min: Pukki vapautetaan jälleen hyökkäysaluelle ja hän laittaa pallon varmasti verkkoon, mutta linjatuomari nostaa lippunsa paitsion merkiksi. Ei maalia.

19. min: Suomi rakentelee maltillisesti hyökkäystään. Jensenin ja Granlundin ajatukset eivät kuitenkaan mene yksiin ja viimeinen syöttö karkaa päätyrajasta yli.

16. min: Jensen törmäsi liukunsa jälkeen ikävästi maalitolppaan, mutta pystyy pienen lääkintähoidon jälkeen jatkamaan ottelua.

14. min: MAALI! SUOMI 1-0! Robin Lod vapauttaa upeasti Teemu Pukin boksiin. Pukki nostaa pelivälineen Armenia-vahdin yli takatolpalle Fredrik Jensenille, joka liukuu pallon verkkoon.

13. min: Armenia järjestelee jälleen vaarallisen maalintekopaikan. Briasco pääsee laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Hradecky torjuu.

9. min: Pukki ohittaa Armenian Gagik Daghbashyanin upeasti. Pukin keskitys kuitenkin blokataan ja Suomi saa kulmapotkun.

7. min: Armenia rynnii jälleen Briascon johdolla kohti Suomen maalia, mutta hyökkääjän laukaus painuu ohi maalin.

4. min: Armenia pääsee lupaavaan hyökkäykseen, mutta Norberto Briascon louhikkokosketus pelastaa Suomen.

2. min: Ottelu on käynnistynyt hieman sekalaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue ole saanut palloa pitkäksi aikaa haltuunsa.

Ottelu on käynnissä!

Klo 18.59: Kansallishymnit kajahtivat komeasti ilmoille. Pian mennään!

Klo 18.55: Joukkueet saapuvat hiljalleen stadionille. Ottelu on pian valmiina alkamaan.

Klo 18.52: Tässä vielä Huuhkajien tarkka ryhmitys illan otteluun. Jensen pelaa Teemu Pukin kanssa kärjessä.

Klo 18.45: 15 minuuttia ottelun alkuun. Kumpikin joukkue hakee tänää EM-karsintojen avausvoittoaan.

Klo 18.30: Suomi ja Armenia kohtasivat edellisen kerran EM-karsinnoissa vuonna 2006. Tuolloin Suomi jäi Armeniassa 0-0-tasapeliin. Kotikentällään Suomi otti 1-0-voiton.

Klo 18.15: Armenian joukkueen kiistaton ykköstähti on Arsenalin tähtipelaaja Henrikh Mkhitarjanjoka häärii illan ottelussa Armenian keskikentällä.

Klo 18.10: Fredrik Jensen nousee tänään Suomen avauskokoonpanoon. Jensen korvaa kokoonpanossa Sauli Väisäsen tuoden samalla enemmän hyökkäysvoimaa Huuhkajien avaukseen.

Klo 18.00: Oikein mukavaa jalkapalloiltaa ja tervetuloa mukaan liveseurannan pariin! Suomi kohtaa tänään EM-karsinnoissa Armenian. Ottelu käynnistyy noin tunnin kuluttua.