Hallituksen info: Pikavippien korkokattoa rajoitetaan 10 prosenttiin, valtio suuntaa 150 miljoonaa euroa keskisuurille yrityksille

heidi sohlberg 27.2.2020 LIVE

Hallitus järjestää tänään klo 10.15. alkaen lähes päivittäisen koronatilannekatsauksensa. 

Tänään aiheina ovat yrittäjien tuki ja yritysrahoitus sekä toimet, joilla helpotetaan yksityishenkilöiden ja yritysten tilannetta koronaviruksen aiheuttamassa taloudellisessa ahdingossa. 

Paikalla ovat oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp) sekä elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) 

Tervetuloa MTV Uutisten liveseurantaan! 

Hallituksen tiedotustilaisuus on päättynyt.

Klo 10.43. Lintilä kehottaa opiskelijoita ja kesätyöntekijöitä hakemaan töitä esimerkiksi taimitarhoilta. 

Klo 10.40. Lintilä: Finnvera ei voi myöntää nollakantaisia lainoja, koska ne luettaisiin valtiontueksi. 

Klo 10.38.  Lintilä muistuttaa, että Finnvera on laskenut lainojensa takausproviisioitaan. 

Klo: 10.37. Lintilä: Eniten yritystukia on haettu ely-keskuksista, johon kolmen päivän aikana hakemuksia on tullut 4600 kappaletta.  

Klo 10.35. Lintilä: Valtion pääomasijoitusyhtiö Tesi käynnistää uuden rahoitusohjelman keskisuurille yrityksille. Valtio suuntaa ohjelmaan 150 miljoonaa euroa.

Klo 10.30 Lintilä: Yritysten rahoitushakemusten määrä on noussut 45 prosenttia. Finveraan on palkattu 50 uutta työntekijää.

Klo 10.30. Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) aloittaa. 

Klo 10.24. Henriksson kertoo samoista asioista ruotsiksi. 

Klo 10.22. Henriksson yhtiökokouksista: Pyrimme löytämään ratkaisuja, että yhtiökokoukset voidaan järjestää rajoitustoimista huolimatta. Niitä voi tässä vaiheessa lykätä määräajan yli. Kokoukset voidaan järjestää etänä ja niissä voidaan käyttää valtuutettua. 

Klo 10.19. Henriksson: Yrityssaatavien perintäkulujen enimmäismäärä laskee. 

Klo 10.18. Henriksson: Oikeusministeriö rajoittaa keinoja, joilla varmistetaan, että yrityssaneerausmenetttelyyn, pääsee nykyistä helpommin. Lisäksi valmisteilla on esitys, jolla ulosottolakia sovelletaan nykyistä joustavammin. 

Klo 10.17. Henriksson: Noin 400 000 suomalaisella on maksuhäiriömerkintöjä. Tämä määrä tulee kasvaman entisestään. Pikavippien korkokattoa rajoitetaan entistä enemmän. Mahdollisuus ottaa pieniä lainoja on silti tärkeä säilyttää. Hallitus valmistelee esitystä, jolla puolitetaan pikavippien enimmäiskoron. Nyt se on 20 prosenttia, jatkossa 10 prosenttia. Aiomme kieltää myös pikavippien suoramarkkinoinnin, joka helpottaa tässä tilanteessa. 

Klo 10.15. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp) aloittaa hallituksen infon. Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja