George Russellilta huima ajosuoritus, Max Verstappenilla vaikea päivä – näin Brasilian vauhdikas sprinttikisa eteni

F1-kauden kolmas ja viimeinen sprinttikilpailu ajettiin lauantaina Brasiliassa. MTV Urheilu seurasi sprinttiä hetki hetkeltä.

Brasilian GP:n sprinttikilpailu:

Lopputulokset:

1) George Russell, Mercedes
2) Carlos Sainz, Ferrari (+3,955)
3) Lewis Hamilton, Mercedes (+4,492)
4) Max Verstappen, Red Bull (+10,494)
5) Sergio Perez, Red Bull (+11,855)
6) Charles Leclerc, Ferrari (+13,133)
7) Lando Norris, McLaren (+25,624)
8) Kevin Magnussen, Haas (+28,768)
----------
14) Valtteri Bottas, Alfa Romeo (+42,338)

Kello 22.04: Olipahan vauhdikas sprinttikilpailu, jossa nähtiin komeaa kilvanajoa! Mercedes näytti kyntensä ja Red Bullilla oli puolestaan tänään vaikeaa. Tämän myötä saadaan kyllä todella mielenkiintoiset lähtöasetelmat huomiseen kilpailuun.

Ruutulippu: George Russell ajaa upeasti sprinttikilpailun voittoon! Carlos Sainz ylittää maaliviivan toisena ennen Lewis Hamiltonia. 

Kierros 19/24: Carlos Sainz nousee röyhkeästi Max Verstappenin ohi toiseksi. Verstappenin etusiipi kokee samalla kovia. Tovia myöhemmin myös Lewis Hamilton syöksyy Verstappenin ohi. Hollantilainen on nyt suurissa vaikeuksissa.

Kierros 17/24: Lance Stroll saa kymmenen sekunnin aikarangaistuksen vaarallisesta puolustusliikkeessään.

Kierros 15/24: Kolmas kerta toden sanoo! Russell onnistuu viimein ohituksessaan ja hän nousee kilpailun kärkeen.

Kierros 14/24: Kärkikaksikon keskinäinen taistelu on mahdollistanut sen, että Carlos Sainz ja Lewis Hamilton ovat hiipineet Verstappenin ja Russellin vanaveteen.

Kierros 13/24: Russell käy jälleen kahdesti Verstappenin rinnalla, mutta hollantilainen ei päästä brittikuskia ohitseen. Kovaa taistelua!

Kierros 12/24: Russell hiillostaa Verstappenia ja on todella lähellä ohitusta. Kaksikko ajaa rengas rengasta vasten, mutta Verstappen pitää kuitenkin pintansa. Erinomaista kilvanajoa!

Kierros 10/24: Aston Martinin Sebastian Vettel ja Lance Stroll käyvät kovaa taistelua kymmenennestä sijasta. Stroll puolustaa tekee todella härskin puolustusliikkeen. Tovia myöhemmin Vettel kuitenkin kuittaa tallitoverinsa.

Kierros 9/24: Magnussenin alamäki jatkuu. Nyt Perezin vuoro pyyhältää Haas-kuskin ohi viidenneksi.

Kierros 6/24: Magnussen on vaikeuksissa kärkitallien kuskeja vastaan ja hän on pudonnut jo viidenneksi. Kärkiviisikko nyt: 1) Verstappen 2) Russell 3) Sainz 4) Hamilton 5) Magnussen

Kierros 3/24: Max Verstappen ohittaa Magnussenin ja nousee kisan kärkeen. George Russell seuraa esimerkkiä ja ohittaa myös tanskalaiskuskin.

Kierros 2/24: Lewis Hamilton ohittaa komeasti Esteban Oconin ja nousee kuudenneksi

Lähtö: Kevin Magnussen pitää paikkansa lähdössä, eikä Max Verstappen pysty haastamaan. Valtteri Bottaksen lähtö on surkea! Suomalainen putoaa koko joukon viimeiseksi.

Kello 21.30: Lämmittelykierros on käynnissä!

Kello 21.25: Tunnelma tiivistyy Brasiliassa. Enää viisi minuuttia lähtöön.

Kello 21.05: Charles Leclerc epäonnistui perjantain aika-ajoissa kehnon rengasvalinnan vuoksi, joten Ferrari-tähti starttaa sprinttiin vastan ruudusta 10. Odottaa sopii, että Leclerc pyrkii nousemaan aggressiivisella otteella kohti kärkisijoja.

Kello 20.58: Valtteri Bottas lähtee sprinttikisaan 18. ruudusta. Suomalaiskuski tahtookin varmasti kohentaa sijoituksiaan huomista kisaa ajatellen.

Kello 20.51: Kevin Magnussen ajoi perjantaina ensimmäistä kertaa urallaan paalupaikalle. Tanskalaiskuski on tullut vuosien aikana tunnetuksi siitä, että hän puolustaa sijoitustaan paikoin jopa todella aggressiivisesti. Saa nähdä, kuinka kauan Magnussen onnistuu tänään pitämään Verstappenin ja kumppanit takanaan.

Kello 20.48: Päivän kilpailu on järjestyksessään kauden kolmas ja viimeinen sprinttikilpailu. Kauden kaksi ensimmäistä sprinttikilpailua ovat päättyneet Max Verstappenin voittoon.

Kello 20.35: Lauantain vapaissa harjoituksissa kuljettajat ja tallit keskittyivät pitkiin vetoihin. Miltei kaikki kuljettajat ajoivat radalla yli 30 kierrosta. Nopeinta vauhtia piti Alpinen Esteban Ocon.

Kello 20.30: Oikein mukavaa lauantai-iltaa ja tervetuloa F1-liveseurannan pariin! Tänään vuorossa on kauden viimeinen sprinttikilpailu. Valot sammuvat tunnin kuluttua.

Lue myös:

    Uusimmat