Valtteri Bottas paineli komeaan voittoon, Lewis Hamiltonille valtaisa pettymys – näin Italian sprinttikisa eteni

F1-kauden toinen sprinttikilpailu ajettiin Italian legendaarisella Monzan radalla lauantaina. MTV Urheilu seurasi sprinttikilpailua hetki hetkeltä.

Seuranta, Italian GP:n sprintti:

Lopputulokset:

1) Valtteri Bottas, Mercedes
2) Max Verstappen, Red Bull (+2,325)
3) Daniel Ricciardo, McLaren (+14,534)
4) Lando Norris, McLaren (+18,835)
5) Lewis Hamilton, Mercedes (+20,011)
6) Charles Leclerc, Ferrari (+23,442)
7) Carlos Sainz, Ferrari (+27,952)
8) Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo (+31,089)
9) Sergio Perez, Red Bull (+31,680)
10) Lance Stroll, Aston Martin (+38,671)

MAALI: Valtteri Bottas kurvaa ruutulipulle voittajana! Max Verstappen on toinen ja Ricciardo täydentää kärkitrion ollen kolmas. Lewis Hamiltonille valtava pettymys. Hän on vasta viides.

Kierros 17/18: Kaksi kierrosta jäljellä ja Bottas yhä kahden sekunnin johdossa!

Kierros 14/18: Hamilton on jatkuvasti aivan Norrisin kontissa kiinni, mutta ohittaminen on vaikeaa. McLarenin suoravauhti on niin hyvää, ettei Hamilton pääse tarpeeksi lähelle.

Kierros 11/18: Valtteri Bottaksen ja Max Verstappenin välinen ero pysyy 1,9 sekunnin tuntumassa. Herrat ajavat tällä hetkellä lähes identtisiä kierrosaikoja. Hamiltonilla on yhä vaikeuksia löytää ohituspaikkoja Lando Norrisin takana.

Kierros 10/18: Sergio Perez, Fernando Alonso ja Lance Stroll käyvät kiivasta taistelua sijoista 9-11. Perez ohittaa Strollin, mutta kanadalaiskuski onnistuu pitämään Alonson kuitenkin takanaan.

Kierros 7/18: Hamilton on yhä McLaren-kaksikon takana viidentenä.

Kierros 4/18: Bottas repii heti 1,6 sekunnin kaulan Verstappeniin!

Kierros 4/18: Bottas hoitaa uusintalähdön mallikkaasti eikä jätä Verstappenille minkäänlaisia mahdollisuuksia hakea ohitusta. Kärkiviisikon osalta sijoitukset pysyvät samoina.

Kierros 3/18: Rata on saatu puhdistettua ja turva-auto tulee sisään tältä kierrokselta! 

Kierros 1/18: Hamilton putosi huonon lähtönsä myötä peräti viidenneksi. Kärkiviisikko nyt muodossa: 1) Bottas, 2) Verstappen, 3) Ricciardo, 4) Norris ja 5) Hamilton.

LÄHTÖ: Valtteri Bottas saa erinomaisen lähdön , mutta Hamilton putoaa kauas kärjestä! Avauskierroksella saadaan myös draamaa, kun Pierre Gasly hajottaa etusiipensä, menettää autonsa hallinnan ja törmää seinään! Turva-auto heti radalle.

Kello 17.30: Kuskit ovat nyt lämmittelykierroksella.

Kello 17.28: Valtteri Bottas, Max Verstappen ja Lewis Hamilton lähtevät kisaan medium-renkailla. Nelos- ja vitosruudusta starttaavat Lando Norris ja Daniel Ricciardo lähtevät puolestaan haastamaan kärkikolmikkoa pehmeillä renkailla.

Kello 17.20: Vaikka Kimi Räikkönen onkin vielä tämän viikonlopun sivussa tositoimista, ei italialaisfanit ole unohtaneet suomalaistähteä. Monzan katsomosta on nimittäin bongattu liuta Kimi-faneja, joilla on mukana Räikkösen pahvihahmo.

Kello 17.15: Tänään ajetaan kaiken kaikkiaan 18 kierrosta.

Kello 17.07: Ferrarin mekaanikot ovat tehneet upeaa työtä ja saaneet aamupäivän harjoituksissa kolaroineen Sainzin auton ajokuntoon!

Kello 17.05: Sprinttikilpailun lopputulokset määrittävät lähtöjärjestyksen huomiseen kilpailuun. Valtteri Bottas lähtee huomenna kuitenkin kaikesta huolimatta viimeisestä lähtöruudusta, koska hänen autoonsa laitettiin useita uusia osia.

Kello 16.55: Bottas saattaa hyvinkin joutua tänään mestaruustaiston pelinappulaksi, sillä Hamilton ja Verstappen taistelevat tiukasti mestaruudesta, eikä Bottaksella ole enää saumoja mestaruuteen. Toto Wolff kommentoi mahdollista tallimääräystä mystisesti.

Kello 16.45: Lauantain vapaat harjoitukset tarjosivat vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Varsinkin Ferrarilla riitti haasteita, kun Carlos Sainz rysäytti autonsa vauhdilla seinään. Lisäksi Charles Leclerc jätti harjoitukset kesken huonovointisuuden vuoksi.

Kello 16.35: Valtteri Bottas starttaa päivän sprinttikisaan ykkösruudusta. Haaste takaa on kuitenkin kova, sillä viereltä lähtee tallitoveri Lewis Hamilton ja suoraan takana vaanii Max Verstappen.

Kello 16.25: Tänään ajetaan siis toinen F1-kauden kolmesta sprinttikilpailusta. Ensimmäinen sprinttikisa ajettiin Iso-Britanniassa heinäkuussa. Tuolloin voittoon ajoi Max Verstappen.

Kello 16.20: Mukavaa lauantaita ja tervetuloa F1-liveseurannan pariin! Tänään kisataan sprinttikilpailun muodossa. Kisa käynnistyy klo 17.30!

Lue myös:

    Uusimmat