Mainos

MTV:n Uutisextra: Yrittäjien Pentikäinen ehdottaa uutta mallia maahanmuuttajien työllistämiseksi

12:00

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ehdottaa niin sanottua kotoutussopimusta, jotta maahanmuuttajia saataisiin paremmin työllistettyä.

Pentikäinen ehdottaa MTV:n Uutisextrassa, että yrityksessä kotoutussopimuksella oleva maahanmuuttaja saisi valtiolta työmarkkinatukea, ja yrittäjä voisi maksaa lisäksi palkkaa.

– Turvapaikan saanut henkilö voisi työmarkkinatuen turvin tulla yritykseen oppimaan kieltä, työtä ja kulttuuria. Tämä kotoutussopimus voisi olla määräaikainen, puoli vuotta, vuosi.

– Kun se päättyy, yrittäjä ja maahanmuuttaja voisivat pohtia, jos hän on hyvät näytöt antanut, palkataanko hänet vakituksempaan työsuhteeseen tai autetaanko vaikka yrittäjänä eteenpäin, sanoo Pentikäinen MTV Uutisten haastattelussa.

Budjettiriihessä hallitus päätti kutsua työmarkkinajärjestöt pohtimaan keinoja 10 000 työpaikan luomiseksi. Tämänkin pöydän ulkopuolella olevan Pentikäisen odotukset eivät ole korkealla.

– Ehkä sieltä jotain tulee, mutta mitään kovin suuria odotuksia meillä ei ole. Tämä porukka on aikaisemminkin näitä mietiskellyt ja kovin suuria saavutuksia tässä mielessä ei ole vielä nähty, sanoo Pentikäinen Uutisextrassa. 

1:54

Uutisextra nähdään MTV3-kanavalla Seitsemän uutisten jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.