MTV:n tiedot: Poliisi tutkii erityisen julmaa eläinsuojelurikosta Ylöjärvellä – nautaeläimiltä epäillään katkotun jalkoja

MTV Uutisten tietojen mukaan Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii törkeää eläinsuojelurikosta, jossa useita nautaeläimiä on kohdeltu erityisen julmalla tavalla.

Naudoilta on epäilyjen mukaan muun muassa katkottu jalkoja jollain astalolla tai vastaavalla. Osa eläimistä on jouduttu tämän takia lopettamaan.

– Tällainen poikkeuksellinen juttu meillä on, tutkinnanjohtaja Marko Peltonen Nokian poliisiasemalta vahvistaa MTV Uutisille.

Tekovälineen tai -välineiden osalta poliisilla on epäilys, että teossa on käytetty ainakin maatilalla käytössä olevia työvälineitä.

Rikosten epäillään tapahtuneen Ylöjärvellä viime vuoden lopun ja tammikuun lopun välisenä aikana.

Omistaja ilmoitti poliisille

Nautojen julmasta kohtelusta epäiltynä on mies, joka on ollut tilalla sinänsä laillisesti eläinten kanssa tekemisissä. Mies on ollut tutkinnan aikana pidätettynä, mutta häntä ei ole vangittu.

– Selvitämme hänen osallisuuttaan epäiltyihin tekoihin ja tapahtumien yksityiskohtia. Tutkinta on vielä kesken, Peltonen sanoo.

Ilmoituksen poliisille epäillyistä rikoksista teki nautaeläintilan omistaja. Häntä ei epäillä rikoksesta.

Poliisi odottaa asiassa myös eläinlääkärin lausuntoja.

Poliisin tiistai-iltana lähettämän tiedotteen mukaan kyseessä on poikkeuksellisen törkeä eläimiin kohdistuva rikosepäily. Törkeästä eläinsuojelurikoksesta voi olla seurauksena jopa neljä vuotta vankeutta.

Poliisi ei voi tiedottaa tapauksesta tässä vaiheessa esitutkintaa enempää.  

Juttua päivitetty 6.2.2024 kello 19.31 muun muassa tiedolla siitä, että törkeästä eläinsuojelurikoksesta voi olla seurauksena jopa neljä vuotta vankeutta.

Lue myös: