Naapurit kuulivat vinkunaa – kuvat kertovat surullisen näyn, jonka poliisi kohtasi

Nainen tuomittiin eläinsuojelurikoksesta tämän koirien jäätyä niin pahasti vaille hoitoa, että toinen jouduttiin lopettamaan.

Rovaniemellä huhtikuussa 2020 poliisipartio löysi häkin, jossa oli kaksi huonovointista koiraa. Tehtävä oli saanut alkunsa naapureiden yhteydenotoista.

Talon asukkaat olivat valittaneet asunnosta kuuluneesta haukunnasta ja vinkumisesta. Poliisi oli mennyt sisälle asuntoon selvittämään asiaa.

Häkki piilossa vilttiläjän alla

Sotkuisen asunnon nurkasta löytyi kasa, jonka päälle oli kasattu useita vilttejä, peittoja ja vaatteita. Niiden alta paljastui pieni häkki, jossa oli kaksi koiraa.

Koirat mahtuivat syyttäjän mukaan juuri ja juuri häkkiin sisälle. Paikalta otetuista kuvista paljastuu, että koirat olivat häkissä todella ahtaasti.

Koirat olivat silminnähden laihoja ja nälkiintyneitä, eikä häkissä ollut niille ruokaa tai juomaa.

Toisen koiran terveydentila oli niin heikko, että se lopetettiin. Koiran suussa oli vakava tulehdus ja koira oli pahoin nälkiintynyt ja kuivunut.

Naiselle sakot ja eläintenpitokielto

Nainen kertoi, että oli vuoden 2020 maaliskuun lopussa joutunut hänelle tuntemattomasta syystä teho-osastohoitoon, jossa vietti yli viikon. Koirat olivat löytyneet hoidon aikana niin, että nainen ehti olla hoidossa kolme yötä. Rikoksen katsottiin näin kestäneen neljä päivää.

Oikeus katsoi, että nainen oli toiminut törkeän huolimattomasti. Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1985 syntyneen naisen eläinsuojelurikoksesta 30 päiväsakon rangaistukseen, joka tämän tuloilla tarkoittaa 180 euroa.

Tuomiota kevennettiin naisen terveydentilaan liittyvien seikkojen vuoksi.

Lisäksi hänet määrättiin vuoden 2025 loppupuolelle asti koiria ja kissoja koskevaan eläintenpitokieltoon.

Tuomio on lainvoimainen.

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksessä moni lemmikki odottaa uutta kotia 9:39
Helsingin eläinsuojeluyhdistyksessä moni lemmikki odottaa uutta kotia. Vaikeat kokemukset jättävät jälkensä. "Koiran luonne on siitä ihmeellinen, että se on parannettavissa, kun saadaan luottamus syntymään", Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry:n eläintenhoitaja Marika Stillman kuvaa.

Lue myös:

    Uusimmat