MTV:n tiedot: Mereen upotetun liikemiehen puhelin paikantui viimeisen kerran Mustioon – useita henkilöitä kuultu tutkinnassa

KRP avasi uudelleen vanhan murhatutkinnan: Liikemies Johann Hägerström upotettiin painojen kanssa mereen 5:43
Katso video: KRP avasi uudelleen vanhan murhatutkinnan – MTV:n rikostoimittaja Pekka Lehtinen kertoo tapauksesta.

MTV Uutisten tietojen mukaan vuonna 2004 kadonneen ja epäillyn henkirikoksen uhriksi joutuneen liikemies Johann Hägerströmin puhelin paikantui katoamisen jälkeen viimeisen kerran Mustion alueelle. Mustio kuuluu Raaseporin kaupunkiin.

Keskusrikospoliisi pyysi viime viikolla vihjeitä Hägerströmin käytössä olleesta Sony Ericsson P900 -kamerapuhelimesta. Poliisin mukaan liikemiehen puhelin on päätynyt katoamisen jälkeen Mustion alueelle. Puhelin on yhä kadoksissa.

Poliisi ei kuitenkaan täsmentänyt, mihin perustuu tieto puhelimen päätymisestä juuri Mustioon.

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisilla on tiettävästi televalvontatietoja, joista käy ilmi, että puhelin on viimeisen kerran ollut päällä Mustion alueella. Puhelin on mahdollisesti myös jätetty sinne.

– En voi kommentoida asiaa, tutkinnanjohtaja Teemu Saukoniemi sanoo MTV:lle.

Ruumis löytyi vajaan vuoden jälkeen

Hägerström katosi 21. lokakuuta 2004 Helsingissä. Viimeinen varma havainto miehestä on tehty Museokadulla. Hägerströmin ruumis löytyi heinäkuussa 2005 Rymättylästä. Liikemies oli upotettu mereen.

KRP epäilee, että Hägerström murhattiin. Poliisi kertoi kesäkuun alussa MTV Uutisille, että teon mahdollisena motiivina ovat olleet velat.

KRP oli avannut henkirikostutkinnan uudelleen keväällä, kun se oli saanut jotain uutta tietoa tapaukseen liittyen.

MTV Uutisten tietojen mukaan KRP on kuullut tutkinnan uudelleen avaamisen jälkeen useita henkilöitä. Saukoniemi vahvistaa tämän.

– En voi tarkemmin kertoa, missä asemassa henkilöitä on kuultu.

Mikkelin poikkeuksellinen vanhusmurha 10:09
MTV:n Rikostoimittajat puhuivat liikemies Johann Hägerströmin henkirikostutkinnasta Uutisaamussa. Katso keskustelu videolta.

Lue myös:

    Uusimmat