MTV:n tiedot: Julius Kivimäestä ja Vastaamo-tapauksesta tekeillä TV-sarja

MTV:n rikostoimittajat: Vastaamo-oikeudenkäynnin käänteet 10:53
VIDEO: Tässä ovat Vastaamo-vyyhdin keskeiset käänteet

MTV Uutisten tietojen mukaan Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurtokokonaisuudesta ja rikosvyyhdin syytetystä Julius Aleksanteri Kivimäestä puuhataan tv-sarjaa. 

MTV:n tietojen mukaan dokumenttisarjaa on kuvattu jo noin vuoden verran. Lopullista päätöstä ei tiettävästi ole vielä siitä, millä kanavalla tai missä suoratoistopalvelussa sarja on tarkoitus esittää.

Dokumentin kuvaaja on seurannut tiiviisti muun muassa Vastaamo-oikeudenkäyntiä. Sama kuvaaja on ollut aiemmin tekemässä myös muita True Crime -sarjoja kuten Katiska-dokumenttisarjaa, joka kertoi Suomen rikoshistorian suurimpiin kuuluvasta huumejutusta. Pääosassa siinä oli törkeistä huumerikoksista tuomittu Niko Ranta-aho

Kivimäki on ollut kateissa viime perjantaista, kun hovioikeus oli määrännyt hänet takaisin tutkintavankeuteen. Poliisi on etsintäkuuluttanut Kivimäen ja häntä on etsitty muun muassa Espoosta. 

Kivimäki on kiistänyt pakoilevansa viranomaisia. Vastaamo-oikeudenkäynti jatkuu ensi viikolla. Kivimäen asianajaja on kertonut luottavansa siihen, että hänen päämiehensä ilmestyy silloin paikalle, jollei poliisi tavoita häntä aiemmin.

Vastaamo-tapaus on Suomen suurin rikosjuttu uhrien määrällä mitattuna. Asianomistajia kokonaisuudessa on kaikkiaan yli 30 000, ja heistä yli 20 000 teki rikosilmoituksen.

Lue myös:

    Uusimmat