MTV:n Rikostoimittajat pohtivat, miksi Jari Aarnion julkisuuteen tulo herättää paheksuntaa: "Auttaisi, jos hän myöntäisi sen, mistä hänet on tuomittu"

MTV:n rikostoimittajat: Jari Aarnio palasi julkisuuteen 9:56
MTV:n rikostoimittajat keskustelivat tänään Jari Aarnion paluusta julkisuuteen – katso koko keskustelu videolta.

MTV:n Uutisaamun Rikostoimittajat-osiossa käsiteltiin tänään huume- ja virkarikoksista tuomitun Jari Aarnion paluuta julkisuuteen, kolmoismurhaaja Lauri Late Johanssonin haastattelua ja hotelli Tornissa levitetyn mysteeriaineen erikoista tapausta.

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö ja huumerikoksista pitkän tuomion istunut Jari Aarnio astui tiistaina julkisuuteen ensimmäisen kerran vapautumisensa jälkeen Porin SuomiAreenassa. Aarnio osallistui keskusteluun, jossa puhuttiin häpeästä.

Keskustelussa Aarniolta kysyttiin, mitä hän häpeää. Aarnio käytti puheenvuoronsa itsensä puolustamiseen.

Aarnion esiintyminen on herättänyt jonkin verran kritiikkiä erityisesti sosiaalisessa mediassa.

– On ihmetelty sitä, miksi hänet päästettiin puhumaan. Se herättää ärsytystä ihmisissä, että Aarnio ei millään tavalla sano, että häntä hävettää, mitä hän on tehnyt. Hän ei myönnä rikoksia, joista hänet on tuomittu. Luulen, että se auttaisi ihmisten suhtautumiseen, jos hän edes myöntäisi sen, mistä hänet on lainvoimaisesti tuomittu, MTV:n rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmén sanoi.

– Aarniohan on antanut haastatteluja vankilatuomionsa ja tämän oikeusprosessin aikana. Tämä oli ensimmäinen kerta jalkapannan poistamisen jälkeen, kun hän astui yleisön eteen. Se kävi selväksi, että hän ei tunne sellaista häpeää, jota me voisimme ehkä kuvitella koettavan tällaisten tekojen jälkeen. Aarnio on kuitenkin ollut tällainen paha poliisi, joka on tuomittu todella vakavista rikoksista, rikos- ja oikeustoimittaja Päivi Hannula huomautti.

Yritti lavastaa syyttömän miehen

Hannula muistutti, että siinä vaiheessa kun Aarnio oli lähellä paljastua teoistaan, hän yritti lavastaa täysin syyttömän miehen syylliseksi tynnyrijutussa, eli niin sanotuksi Pasilan mieheksi.

Oikeus katsoi, että nimenomaan Jari Aarnio oli "Pasilan mies", joka järjesteli suuret hasislastit Suomeen metallitynnyreihin kätkettyinä.

– Se kävi ilmi tutkinnan aikana, että kyse on ollut hyvin häikäilemättömästä toiminnasta, Hannula sanoi.

Hannulan mukaan Aarnio ylläpitää edelleen kertomusta, että hän on tehnyt vain työtään.

– Kyse ei ole siitä, vaan hän on ollut hyvin kokonaisvaltaisesti mukana kuviossa ja tehnyt rikoksia täysin tietoisesti. Oikeus on näin asian todennut.

Millä tavalla kolmoismurhaaja Lauri "Late" Johanssonin esiintyminen SuomiAreenassa otettiin vastaan? Mitä hotelli Tornissa levitetystä mysteeriaineesta tiedetään? Eikostoimittajat keskustelivat myös näistä aiheista.

Katso yllä olevalta videolta koko Rikostoimittajien keskustelu.

Uutisaamun Rikostoimittajat-osiossa käydään läpi viikon mielenkiintoisimpia puheenaiheita rikos- ja oikeusjuttujen saralta. Studiossa keskustelemassa on vaihtuva joukko MTV Uutisten rikostoimittajia.

Rikostoimittajat kokoontuvat ruutuun kerran viikossa. Keskustelut ovat kuunneltavissa myös Spotifyssa.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat