Wille Rydman eroaa kokoomuksesta – jatkaa Orpon ja Mykkäsen sättimistä

Kansanedustaja Wille Rydmania vastaan ei nosteta syytteitä raiskauksesta 2:01
Katso myös: Kansanedustaja Wille Rydmania vastaan ei nosteta syytteitä raiskauksesta

Yli kaksi vuosikymmentä kokoomuksen jäsenenä toiminut kansanedustaja Wille Rydman kertoo eroavansa kokoomuksen jäsenyydestä. 

Kansanedustaja Wille Rydman, 37, eroaa kokoomuksesta. Hän ilmoittaa eropäätöksestään tänään julkaistussa blogikirjoituksessaan

– Uusi vuosi, uusi aika, hän kirjoittaa Twitterissä kertoessaan eropäätöksestään. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa täältä

Blogikirjoituksessaan Rydman kuvailee päätöstään "erittäin isoksi ja raskaaksi". Vaikka Rydman ehti olla kokoomuksen jäsenenä yli 20 vuotta, puolue ei ollut hänen mukaansa hänelle "päämäärä itsessään", vaan koki yhteiskunnallisen vaikuttamisen tärkeäksi. 

– Kun minulle on tehty mahdottomaksi vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon kokoomuksen kautta, pettäisin minuun poliitikkona luottaneet ihmiset, jos tästä huolimatta jäisin kokoomuksen vangiksi, Rydman kirjoittaa blogissaan.

Rydman kertoo olevansa ehdolla kevään eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiirissä. Rydman ei kuitenkaan paljasta tämänpäiväisessä blogikirjoituksessaan, minkä puolueen edustajana hän on ehdolla.

Taustalla rikosepäily

Rydmanin asema puolueessa nousi jälleen tapetille uudestaan sen jälkeen, kun syyttäjä ei nostanut häntä vastaan syytettä epäillyssä raiskausrikoksessa.

Helsingin Sanomat julkaisi kesäkuussa artikkelin, jossa useat naiset kertoivat Rydmanin käyttäytyneen heitä kohtaan ahdistavalla tavalla.

Artikkelin julkaisua seuraavalla viikolla Rydman erosi kokoomuksen eduskunta- ja valtuustoryhmistä. Myöhemmin kesällä poliisi aloitti tutkinnan epäillystä seksuaalirikoksesta.

Syyttäjän ratkaisun jälkeen Rydman ei heti kommentoinut mahdollisuuttaan palata kokoomuksen ryhmään, mutta on sittemmin pitänyt asiaa esillä sosiaalisessa mediassa.

Rydman on kritisoinut kokoomuksen johtoa, puheenjohtaja Petteri Orpoa ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkästä tapauksen käsittelystä.

Blogikirjoituksessaan hän jatkaa puolueen kritisoimista. Rydmanin mukaan kokoomus ei ole ollut 17 vuoteen "se luotettava Sauli Niinistön puolue", jonka jäseneksi hän liittyi 2002.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Poliisi aloitti esitutkinnan Helsingin Sanomien Rydman-uutisesta – näin lehdestä kommentoidaan 4:38
Katso myös: Poliisi aloitti esitutkinnan Helsingin Sanomien Rydman-uutisesta – näin lehdestä kommentoidaan

Orpon ja Mykkänen syyllistäminen saa jatkoa

Rydmanin näkemyksen mukaan kokoomukselle on nykyisin mielikuvat totuutta tärkeämpiä. Hän on edelleen sitä mieltä, että kokoomuksen johto on ollut välinpitämätön, mitä tulee Helsingin Sanomien paljastusjutun jälkipuintiin. 

Rydman toteaa kirjoituksessaan, että "iso joukko kokoomuksen kenttäväkeä" on ollut yhteydessä puoluejohtoon, jotta Rydman olisi voinut palata kokoomuksen eduskuntaryhmään.

– Johtokaksikko Kai Mykkänen ja Petteri Orpo ovat kantansa lukinneet, eikä eduskuntaryhmästä löydy riittävän rohkeaa väkeä heidän kantaansa uhmaamaan, Rydman syyllistää puoluejohtoa. 

Rydman antaa blogitekstissään ymmärtää, että Orpon ja Mykkäsen poliittinen toimista pohjautuu "vähäiseen, olemattomaan ja väärään tietoon". Hänen mukaansa kokoomus pakoilee vastuuta vaikeampien kysymysten osuessa kohdalle.

– Asiaan reagoidaan äänestämällä tyhjää, hän kirjoittaa.

Juttua muokattu 2.1.2023 kello 10.13: Korjattu rikosepäilyt-sana rikosepäilyksi. 

Lue myös:

    Uusimmat