Mainos

MTV:n pistokoe: Tankkaaja ei voi testata mittareita

MTV:n uutisten pistokoe bensiinimittareille osoitti, että tavallisen tankkaajan on vaikea itse testata, antaako mittari oikean määrän polttoainetta.

Pistokoetta varten hankittiin samasta paikasta 12 täsmälleen samanlaista viiden litran bensiinikanisteria. Sitten niihin tankattiin Suomen suurimpien ketjujen asemilta mahdollisimman tarkasti viisi litraa 95E-bensiiniä.

Välittömästi tankkauksen jälkeen kanisterit punnittiin matkalaukkuvaa´alla. Tässä punnituksessa ero painavimman ja kevyimmän kanisterin välillä oli 80 grammaa.

Kanisterit mitattiin Tukesin neuvosta toiseen kertaan vakioidulla vaa´alla eli kaupan hedelmävaa´alla. Myös tässä punnituksessa kanisterien suhteellinen painoero pysyi ennallaan, eli kevyin kanisteri pysyi kevyimpänä ja painavin painavimpana. Painoero oli jotakuinkin sama kuin matkalaukkuvaa´alla punnitessa.

Sitten palattiin tankkaamaan niille mittareille, jotka antoivat kevyimmät ja painavimmat bensiinilitrat. Toisessa tankkauksessa yksi kevyimmistä kanistereista muuttuikin painavimmaksi.

Testin ainoa pitävä tulos on se, että tavallisen tankkaajan on erittäin vaikea selvittää itse, antaako mittari oikean määrän polttoainetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.