MTV:n paikalla Washingtonissa: "Tämä ei kyllä ole mikään tavallinen keskiviikko, ja se kyllä tuntuu" – Trumpin virkarikossyytteen nostamisesta äänestetään tänään

3:03
MTV paikalla Washingtonissa: Tunnelmat jännittyneet – edustajainhuone äänestää Trumpin virkarikossyytteistä

Yhdysvalloissa kongressin edustajainhuone äänestää tänään siitä, käydäänkö presidentti Donald Trumpia vastaan virkarikosoikeudenkäynti. MTV:n kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kuvailee tunnelmia Washingtonissa jännittyneiksi.

– Tämä ei kyllä ole mikään tavallinen keskiviikko, ja se kyllä tuntuu, Karppinen kuvailee Yhdysvaltain kongressirakennuksen edustalta.

Hänen mukaansa paikan päällä on tänään jo nähty suuria tunteita, vaikka paikallista aikaa ollaan ehditty vasta iltapäivään. Kongressin edustalla on nähty muun muassa protesteja, joissa vaaditaan Trumpille syytettä ja hänen erottamistaan.

– Heille tämä on jonkinlainen joululahja. Mutta sitten taas se toinen puoli; heille tämä on erittäin synkkä ja surullinen päivä Yhdysvaltain historiassa, Karppinen kertoo.

Trump syytti vallankaappausyrityksestä

Tiistaina Trump lähetti tutkinnan avanneelle puhemies Nancy Pelosille kuusisivuisen kirjeen, jossa hän arvosteli virkarikostutkintaa kovin sanankääntein.

Hän muun muassa syytti demokraatteja vallankaappausyrityksestä. Trump kiisti kirjeessään virkarikossyytteet ja sivuutti häntä vastaan kongressin kuulemisissa esitetyt todisteet.

Kirje ja sen sisältämä ärhäkkä kielenkäyttö on nähty myös osoituksena Trumpin hermostuneisuudesta.

– Kyllä se nähdään todisteena siitä, että tämä vaivaa Trumpia kovasti.

Äänestys venynee yöhön saakka

Demokraattivetoinen edustajainhuone äänestää virkarikossyytteen nostamisesta tänään alkuillasta paikallista aikaa. Sen jälkeen asia siirtyy senaattiin, jonka enemmistö on Trumpia tukevilla republikaaneilla. Presidentin uskotaan siis saavan jatkaa virassaan kaikesta huolimatta.

– Vaikka hän tietää, ettei joudu lopulta kuitenkaan […] luopumaan virastaan, hän ei haluaisi tätä virkarikossyyteleimaa itselleen, Karppinen kuvailee.

Edustajainhuone äänestää virkarikossyytteen nostamisesta tänään alkuillasta paikallista aikaa, ja sen odotetaan kestävän myöhään keskiyöhön saakka. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja