Mainos

MTV:n päätoimittaja juhlapäivästä: "35 vuotta kuin siivillä!"

5:50

MTV Uutisten päätoimittaja Merja Ylä-Anttilan mukaan 35 vuotta on mennyt kuin siivillä, vaikka paljon isoja uutistapahtumia on ollut vuosien varrella.

Ylä-Anttila tuli MTV Uutisiin suoraan Helsingin yliopiston viestinnän ja valtiotieteiden tutkinnon jälkeen kesätoimittajaksi.

– Hain kesätoimittajaksi ja pääsin haastatteluun, jonka jälkeen kesätoimittajille oli viikon treenijakso ja osa pudotettiin – vähän samaan malliin kuin tänä päivänä tosi tv-ohjelmissa. Sen jälkeen työtehtäväni ovat sopivasti vaihtuneet ja olen täällä viihtynyt.

– Itselleni yksi merkkipaalu on vuosi 1991, jonka jälkeen pääsimme täällä MTV:llä tekemään vaaliohjelmia. Näin loimme vaihtoehdon Yleisradion tarjonnalle. Se on ollut minulle hyvä koulu ja iso mahdollisuus, pohtii Ylä-Anttila.

Uutisagendana ihmisläheisyys

Ylä-Anttila toteaa, että MTV Uutiset on ollut aina ihmisläheinen.

– Me olimme alusta saakka erilainen kotimaisuudella ja vahvalla maakunnallisuudella. Uutisagedamme on aina ollut ihmisläheinen, mikä on tehnyt Maikkarin uutisista kiinnostavat.

– Alkuaikojen MTV Uutiset olisi tehnyt jo silloin 35 vuotta sitten uutisjutun delfiinien muutosta Kreikkaan, mutta eivät muut mediat. Nyt kaikki tietää näkevät, että se on iso ja kuohuttava asia joka puolella, lisää Ylä-Anttila.

Ylä-Anttilan mielestä mullistuva maailma on lisännyt uutisnälkää ja kasvattanut katsojalukuja.

– Maailma on mullistuksessa ja murroksessa, joten ihmisten tiedonjano ja tarve uutistarinoille ei ole hävinnyt mihinkään. Televisiouutisilla on oma paikkansa kasvavassa uutistarjonnassa.  Ei siis ole ihme, että uutislähetykseen liitetään se asia, että ihminen voi Kymmenen Uutisten jälkeen todeta, että maailma on mallillaan, ja nyt voi mennä rauhassa nukkumaan, sanoo Ylä-Anttila.

Maikkarilla huumoria ja tekemisen intoa

Ylä-Anttila uskoo, että MTV:n hyvä henki ja pilke silmäkulmassa on se, joka kantaa tulevaisuudessakin.

– Me olemme sopivan kokoinen yhteisö ja tunnemme toisemme hyvin. Olemme kokeneet raskaitakin aikoja ja yhdessä selvinneet niistäkin. Huumori ja tekemisen into kuuluu Maikkarin toimitukseen, iloitsee Ylä-Anttila.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.