Pitkän linjan ex-maikkarilainen, Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila uutisoinnin muutoksesta: Media on inhimillistynyt

Pitkäaikainen päätoimittaja Merja Ylä-Anttila kertoo, mitä MTV Uutiset merkitsee hänelle –"Muistelen aikaani maikkarilla rakkaudella" 15:25
Pitkäaikainen päätoimittaja Merja Ylä-Anttila kertoo, mitä MTV Uutiset merkitsee hänelle – "Muistelen aikaani maikkarilla rakkaudella"

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila muistelee Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa uraansa MTV:llä sekä pohtii uutismaailman nykytilaa.

Ylä-Anttila työskenteli MTV:n uutistoimituksessa 34 vuotta. Hän siirtyi Ylen johtoon MTV Uutisten päätoimittajan paikalta. Ylä-Anttila toteaa, että MTV on hänen kotinsa, joka on opettanut hänelle paljon. 

Presidenttiparin uusi koira pääuutisena

MTV Uutiset juhlii tänään 40-vuotista taivaltaan. Uutisointi on muuttunut valtavasti 40 vuodessa. Yksi osoitus uutismaailman muutoksesta on mm. se, että viime viikolla Ylen pääuutisiin nousi uutinen presidenttiparin uudesta koirasta. 

Ylä-Anttila pohtii, että vastaava uutinen olisi voinut olla uutisissa 1980-luvullakin, ainakin kevennyspaikalla. Hänen mielestään kiinnostavat ja humaanit aiheet sopivat päivän kovimman annin oheen.

– Tietysti se kertoo siitä, että media on muuttunut ja inhimillistynyt ja tällaiset monenlaiset kiinnostavat aiheet tulevat esille, hän kommentoi.

"Kaikille on tilaa mediakentällä"

Sanoma teki kantelun Yle Areenan ohjelmista ja oppimissisällöstä viime keväänä. Kantelu on nyt EU-komission käsiteltävänä. Kantelussa kritisoidaan Ylen vääristävän kilpailua, kun se tarjoaa  mm. sarjoja, joita voitaisiin esittää esimerkiksi kaupallisten kanavien maksullisissa palveluissa.

Ylä-Anttilan mielestä kyseessä on vastakkainasettelu, jonka ohi aika on ajanut.

– Minusta kaikille on hyvin tilaa ja nythän me nähdään, että ei Yle ole minkäänlainen markkinaeste. Näemme, että uusia suoratoistopalveluja ja kanavia tulee kovasti ja kaikille riittää hyvin katsojia ja käyttäjiä.  

Ikä omasta asenteesta kiinni

Ylä-Anttila oli 58-vuotias siirtyessä Ylen johtoon. Hänen mielestään ikä on omasta asenteesta kiinni – 60 vuotta ole vielä mitään.

Ylä-Anttilan mukaan suomalaisessa yhteiskunnassa olisi tärkeää pitää huolta siitä,  että nuoret pääsevät aikaisemmin työelämään ja toisaalta siitä, että varttuneemmassa vaiheessa on ikäjohtamista.  

Lue myös:

    Uusimmat