MTV:n kyselyssä yllätystulos: Hän on ylivoimainen suosikki Vihreiden puheenjohtajaksi

2:10

Kansanedustaja Touko Aalto on Vihreiden piirihallitusten jäsenten ylivoimainen suosikki puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi.

MTV Uutisten kyselyssä Aaltoa kannattaa lähes 45 prosenttia vastaajista.

– Touko Aalto ja Emma Kari ovat olleet paljon esillä julkisuudessa. Itse toivon, että uusi puheenjohtaja voisi tulla pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Vihreiden seuraava haaste on nostaa kannatustaan isojen kaupunkien ulkopuolella, Mervi Soini Pietarsaaresta pukee sanoiksi kentän tuntoja.

MTV Uutiset kysyi toukokuussa vihreiden piirihallitusten jäseniltä, kenet nämä haluavat Ville Niinistön seuraajaksi uudeksi puheenjohtajaksi.

​​​​​​​

Kansanedustajat Krista Mikkonen ja Emma Kari ovat tasoissa reilun 15 prosentin kannatuksella, mutta kaukana Aallon takana. Neljänneksi MTV Uutisten kyselyssä nousi Maria Ohisalo, jonka haluaa puheenjohtajaksi joka kymmenes vastaaja.

– Meillä on tällä kertaa monta hyvää ehdokasta ja erot ovat aika pieniä näiden ehdokkaiden välillä. Itse olen ajatellut äänestää Krista Mikkosta. Hän on toiminut puolueessa monissa tehtävissä ja tuntee hyvin myös kenttää ja jäsenistöä, sanoo Terho Taarna Kokkolasta.

– Olen ilmoittanut tukevani Emma Karia. Hän on tinkimätön ja ammattitaitoinen poliitikko, jolla on sydän paikallaan, mutta joka osaa myös vahvasti neuvotella muiden kanssa, sanoo Hannu Tuominen Helsingistä.

Kansanedustaja Olli-Poika Parviaisen kannatus jäi kyselyssä vaatimattomaksi, vain 2,6 prosenttiin.

MTV Uutisten kysely oli jo menossa, kun kuudes ehdokas Mika Flöjt ilmoittautui puheenjohtajakisaan. Noin 10 prosenttia vastaajista ei nimennyt omaa ehdokastaan, vaan valitsi vaihtoehdoksi "muu ehdokas". Osa heistä nimesi Flöjtin.

Vihreiden puheenjohtaja valitaan jäsenäänestyksellä, jonka tulos julkistetaan Tampereen puoluekokouksessa 17. kesäkuuta.

– Pidän oman suosikkini piilossa, koska edessä on jäsenvaali. Piirin puheenjohtajana en halua ohjailla mielipiteitä, sanoo Timo Lahti Espoosta.

– Haluaisin sellaisen puheenjohtajan, joka kaikkein parhaiten pystyisi laajentamaan meidän kannatuspohjaamme, Lahti lisää.

Corefiner teki MTV Uutisten toimeksiannosta kyselyn vihreiden piirihallitusten jäsenille. Kysely toteutettiin 9.5.-15.5. välisenä aikana ja siihen vastasi 76 piirihallitusten jäsentä. Vastausprosentti oli 65.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja