Mainos

MTV:n kysely: Halla-ahon kannatus kovassa kasvussa – Terho yhä piiripäättäjien suosikki

Perussuomalaisten puheenjohtajakisasta on tulossa viikon päästä Jyväskylässä äärimmäisen tiukka ja mielenkiintoinen kaksintaistelu.

MTV Uutisten kyselyssä puolueen piiripäättäjille europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon kannatus on vahvassa nousussa.

Perussuomalaisten piirihallitusten jäseniltä kysyttiin touko-kesäkuun vaihteessa, kuka on heidän suosikkinsa puolueen uudeksi puheenjohtajaksi. Eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho on edelleen piiripäättäjien ykkössuosikki, sillä hän keräsi kyselyssä 46 prosentin kannatuksen. Halla-ahoa kannattaa 36 prosenttia vastaajista.

MTV Uutiset kysyi samaa asiaa maalis-huhtikuun vaihteessa, jolloin Terhoa kannatti vielä 60 prosenttia vastaajista ja Halla-ahoa vain 22 prosenttia. Kisa on siis selkeästi tasoittunut myös puolueen ydinjoukon keskuudessa.

Kärkiehdokkaiden kannattajien perustelut ovat tuttua kuultavaa.

– Sampo Terho on laaja-alaisempi politiikassaan ja keskittynyt muihinkin asioihin kuin pakolaisasiaan, sanoo Keski-Pohjanmaan piirihallituksen jäsen Markku Kuutti.

– Jussi Halla-aho tuo parhaiten esiin maahanmuutto- ja EU-kriittisyyden, mitkä ovat tärkeitä puolueen asioita, sanoo piirihallituksen jäsen Juha Ruokoja.

Perussuomalaisten puoluekokoukseen odotetaan lähes kolmeatuhatta jäsentä, joilla kaikilla on äänioikeus. Tämä tekee vaikeaksi ennakoida, kumpi nousee perussuomalaisten johtoon, Terho vai Halla-aho.

Muut puheenjohtajaehdokkaat jäävät kyselyssä vaatimattomiin lukuihin. Kansanedustaja Leena Meri saa 6 prosentin kannatuksen ja kansanedustaja Veera Ruoho saa taakseen 4 prosenttia vastaajista.

Corefiner teki MTV Uutisten toimeksiannosta kyselyn perussuomalaisten piirihallitusten jäsenille. Kysely toteutettiin 25.5.-2.6 välisenä aikana ja siihen vastasi 160 piirihallitusten jäsentä. Vastausprosentti oli 48.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.