Mainos

MTV:n kysely: Suomalainen lahjoittaa mieluiten nuorille kotimaahan

Synkeä taloustilanne ei ole vähentänyt suomalaisten halua lahjoittaa rahaa hyväntekeväisyyteen, selviää MTV:n tuoreesta kyselystä.

Kansalaiset antavat rahaa mieluiten kotimaisiin keräyskohteisiin. Sydämen asiana ovat erityisesti lapset ja nuoret. MTV:n kyselyn mukaan suomalaiset ovat myös entistä innokkaampia lahjoittamaan hyväntekeväisyysrahaa kehitysmaiden asukkaille.

Marras-joulukuussa tehdyssä tutkimuksessa 53 prosenttia vastaajista oli kiinnostunut antamaan rahaa kehitysmaiden hyväksi. Vuosi sitten luku oli 41.

– Suurin osa suomalaisista varmaan haluaisi, että valtio auttaa kehitysmaita enemmän. Jos valtio ei sitä tee, niin meidän täytyy, sanoi Inga Härmälä MTV:lle.

1:57

Ihmisten auttamishalu on huomattu myös järjestöissä. Yksi syy on poliitikkojen kova leikkauslina, arvio Punaisen ristin varainhankintapäällikkö Anna Laurinsilta.

– Hallituksen suunnittelemat leikkaukset kehitysyhteistyörahoihin ovat saaneet ihmiset liikkeelle. Meille on tullut paljon uusia lahjoittajia. Samaa viestiä olen kuullut myös muista järjestöistä, että tukijoita on tullut lisää.

Rahaa saatetaan antaa hyväntekeväisyyteen jopa viime vuotta enemmän, sillä yli sadan euron lahjoitusten määrä on kasvanut selvästi. Alle kymmenen euron lahjoittajia on kuitenkin vähemmän.

– Täytyy kyllä myöntää, että on jäänyt väliin. Ei ole tullut lahjoiteltua, Anssi Hänninen tunnustaa.

Leena Pastila-Riipi on lahjoittanut rahaa jo pidempään.

– Kummilapsitoiminnassa olen ollut mukana jo jonkun vuoden. Joulun alla tulee esimerkiksi Punaisen ristin katastrofikeräyksiin osallistuttua.

Corefiner Oy:n MTV:lle toteuttamaan kyselyyn vastasi 1 420 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.