Mainos

MTV Uutisten kysely: Orpo saa kokoomusväeltä suitsutusta, Stubbille sapiskaa

Kokoomuslaiset suitsuttavat sisäministeri Petteri Orpoa MTV:n kyselyssä. Puolueen ministereistä huonoimman arvion omiltaan saa puheenjohtaja Alexander Stubb.

2:13

Yli 90 prosenttia MTV Uutisten kyselyyn vastanneista kokoomuslaisista katsoo Petteri Orpon (kok.) onnistuneen hyvin sisäministerin tehtävässä. Kenttäväki kiittelee Orpoa erityisesti turvapaikanhakijatilanteen hyvästä hoitamisesta.

– Orpo on osoittanut suurta johtajuutta. Hän on tehnyt asiat juuri niin kuin on pitänyt, vaikka se ei välttämättä ole kaikkien edun mukaista, sanoo  Anssi Ennevaara kokoomuksen Uudenmaan piiristä.

Samoilla linjoilla on Pohjanmaan piiriä edustava Max Björkskog.

– Mies on suoriutunut tehtävästään erinomaisesti. On ollut sitä jämäkkyyttä, jota tuossa tilanteessa tarvitaan. Kuitenkaan hän ei ole ampunut yli, Björkskog kehuu.

Stubbille heikoin arvio

Kokoomuksen piirihallitusten jäsenille tehdyssä kyselyssä eniten kritiikkiä saa puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb.

Hänen pisteitään ministerinä ovat vastausten perusteella laskeneet hallintarekisterin valmistelussa ja tiedottamisessa tehdyt virheet.

Stubb antoi eduskunnalle virheellistä tietoa hallintarekisteriuudistukseen liittyvistä viranomaislausunnoista ja pahoitteli virhettään useita kertoja.

– Hän teki inhimillisen virheen tässä prosenttilukuasiassa ja pyysi sitä suoraselkäisesti anteeksi, muistuttaa Mariam Rguibi kokoomuksen Helsingin piiristä.

Sote-ratkaisu hiertää

Kokoomuksen puheenjohtajan tehtävässä Stubbin katsoo onnistuneen hyvin 60 prosenttia vastaajista. Viime keväänä vastaavassa kyselyssä luku oli vielä 69 prosenttia.

Laskua selittää ainakin hallituksen sote-ratkaisu, jossa kokoomus joutui monen vastaajan mielestä antamaan liikaa periksi hallituskumppani keskustalle.

Hallitus päätti marraskuussa, että Suomeen tulee 18 itsehallintoaluetta ja 15 sote-aluetta. Kokoomus tavoitteli selvästi pienempää aluemäärää. Maakuntahallinto on kokoomuslaisille vaikea pala nieltäväksi.

– Maakuntien Suomessa ei sinänsä ole mitään pahaa, mutta se johtaa tehottomaan väliportaaseen, joka ei ole Suomen etu, Anssi Ennevaara sanoo.

– Sote-kysymys olisi voinut mennä paremmin, mutta saimme kuitenkin tärkeän asian siinä, eli raha liikkuu ihmisten mukana eikä ihmiset rahan mukana, Max Björkskog huomauttaa.

Kokoomuksen ja Stubbin ansioiksi sote-ratkaisussa vastaajat näkevät juuri valinnanvapauden lisääntymisen.

– Minulle kokoomuslaisena on tärkeää, että kaikki suomalaiset tulotasosta ja henkilökohtaisesta tilanteesta riippumatta pystyvät itse valitsemaan heille parasta mahdollista hoitoa, Mariam Rguibi toteaa.

Lähde: MTV Uutiset / Corefiner, kysely kokoomuksen piirihallitusten jäsenille 2.-15.12. Vastaajia oli 101 eli 63 prosenttia, niistä, joille kysely lähetettiin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja