Mainos

MTV:n kysely: Sipilän kodin tarjoaminen pakolaisille saa täystyrmäyksen perussuomalaisilta

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) syyskuinen päätös tarjota Kempeleen kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön ei saa tukea perussuomalaisten piirihallitusten jäseniltä, kertoo MTV:n kysely.

Valtaosa eli 92 prosenttia kyselyyn vastanneista perussuomalaisten piiriaktiiveista katsoo, että Sipilä ei toiminut oikein tarjotessaan kotiaan turvapaikanhakijoille.

Myös kokoomuksessa kriittisiä  

Myös kokoomuksen piirihallituksen jäsenet suhtautuvat kriittisesti Sipilän ratkaisuun. Lähes puolet eli 49 prosenttia ei pidä Sipilä kodin tarjoamista oikeana päätöksenä. Kolmasosa eli 32 prosenttia kokoomuksen piiriaktiiveista kuitenkin katsoo Sipilän toimineen oikein, kun perussuomalaisissa vastaava luku on vaivaiset kaksi prosenttia.

Kyselyyn vastanneet keskustan piirihallituksen aktiivit antavat tukensa pääministerille. 52 prosenttia keskustan vastaajista on sitä mieltä, että pääministerin päätös oli oikea. Pääministeri on perustellut asunnon luovuttamista sillä, että hän haluaa olla luomassa monikulttuurista Suomea.

Myös oman puolueen piiriaktiivien joukossa ollaan kriittisiä, sillä yli neljäsosaa eli 22 prosenttia katsoo, ettei Sipilä toiminut oikein tarjotessaan kotiaan turvapaikanhakijoille.  

Perussuomalaiset suhtautuvat maahanmuuttoon muita hallituspuolueita kriittisemmin. Kyselyyn vastaanneet perussuomalaiset katsovatkin, että viime syksyn aikana hallituksen turvapaikkaohjelmaan tehdyt tiukennukset ovat nimenomaan perussuomalaisten ansiota. 

Sipilä sanoi päätöstä tehdessään, että hänen ja hänen perheensä Kempeleen asunto luovutetaan turvapaikanhakijoille vuodenvaihteessa.

Lähde: MTV Uutiset / Corefiner, kysely puolueiden piirihallitusten jäsenille 2.-15.12. Vastaajia oli noin 60 prosenttia keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten piiriaktiiveista, joille kysely lähetettiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.