Mainos

Keskustalaiset tyytyväisimpiä hallituksen yhteistyöhön - Kokoomuksessa tyrmistyttiin Sipilän uhkauksesta

Hallituspuolueista Keskustan piiriaktiivit antavat hallitukselle parhaimman ja perussuomalaiset heikoimman arvosanan päättyneen, hallituksen ensimmäisen vuoden hallitusyhteistyöstä. 

MTV Uutiset kysyi hallituspuolueiden piirihallitusten jäseniltä miten hallituksen yhteistyö on sujunut. Keskustan piiriaktiivit antavat yhteistyölle kouluarvosanaksi 8,1. Kokoomuksen ja eteenkin Perussuomalaisten keskuudessa yhteistyö jää tyydyttävän puolelle. 

- On lähdetty etunojassa liikkeelle sillä tavalla, että heti tähän hallituskauden alkuun yritetään saada mahdollisimman paljon asioita hoidettua. Jos ei tehdä mitään, niin ei tapahdu mitään, Keskustan Pohjois-Karjalan piirin Hannes Rossi perustelee.

- On osoitettu melko hyvää sitoutumista hallitusyhteistyöhön. On selvää, että ainahan puolueilla on omat ideologiansa ja siksi on kaikenlaista kitkaa välillä, ja tulee olemaan vielä jatkossakin, Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirihallituksen Mika Kivimaa puolestaan sanoo. 

5:00

"On mahdollista, että kävelen presidentin luokse"

Yksittäisistä asioista selvästi isoimman kuprun Keskustan, Kokoomuksen ja Perussuomalaisten väliseen hallitusyhteistyöhön on jättänyt pääministeri Juha Sipilän uhkaus hajottaa hallitus mikäli sote-neuvotteluissa ei olisi päästy sopimukseen. 

Keskustassa teko saa kiitosta. Puolueen piirihallitusten jäsenistä lähes yhdeksän kymmenestä katsoo, että Sipilä toimi oikein uhatessaan julkisesti kaataa hallituksen.

- Kun tuntee Sipilän toimintatavat, niin kyllä minun mielestä toimi oikein. Hän on ollut johdonmukainen toiminnassaan, että minkä hän päättää, niin hän vie sen loppuun asti, Keskustan Hannes Rossi puolustaa Sipilän toimintaa.

Perussuomalaisten joukossa 42 prosenttia piirihallitusten jäsenistä ymmärtää Sipilän uhkauksen, mutta Kokoomuksessa vain kuusi prosenttia piirihallituksen jäsenistä piti keinoa oikeana. 

- Ei se ollut paras mahdollinen tapa toteuttaa tätä. En pitänyt toimintatavasta, mutta ymmärrän sitä. Tämä on ollut Keskustalle tärkeimpiä ratkaisuja mitä he ovat halunneet saada läpi, Uudenmaan Kokoomuksen Eero Haapalehto sanoo.

Kysely tehtiin hallituspuolueiden piirihallituksen jäsenille joulukuussa. Keskustan piirihallitusten jäsenten vastausprosentti oli 60, Perussuomalaisten 61 prosenttia ja Kokoomuksen 63 prosenttia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.