Mainos

MTV:n kysely: Kokoomusministereille huimat arvosanat kenttäväeltä, keskustassa puoluesihteeri syntipukkina

Kokoomuksen ministerit saavat erinomaiset arvosanat omalta kenttäväeltään MTV Uutisten vuotuisessa kyselyssä. Erityisesti puolueen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Petteri Orpo näyttää vuodessa saavuttaneen puolueiden piiripäättäjien liki täydellisen tuen.

2:18

Oikeusministerin salkun Jari Lindströmiltä (silloin ps., nyt sin.) perinyt Antti Häkkänen puolestaan on lyhyessä ajassa noussut melkoiseksi piiripäättäjien suosikiksi. Hänen arvosanansa ovat Petteri Orpon luokkaa.

Pääministeripuolue keskustan piiripäättäjien arviot omista ministereistään ovat kriittisempiä kuin kokoomuslaisten arviot omistaan. Kriittisiä arvioita selittänee se, että puoluekannatusmittauksissa keskusta on tätä nykyä selvästi kokoomusta perässä.

Pääministeri Juha Sipilä on keskustan piiripäättäjien keskuudessa selvästi suosituin oman puolueensa ministereistä, mutta suoriutumisestaan puolueen puheenjohtajana Sipilä saa hieman huonommat arviot kuin viime vuonna tehdyssä kyselyssä.

Keskustan viime aikojen luvattoman heikko gallupkannatus lienee vaikuttanut keskustan piiripäättäjien arvioihin puoluesihteeri Jouni Ovaskan onnistumisesta. Peräti puolet keskustan piiriaktiiveista antaa Ovaskalle arvosanaksi vain ”tyydyttävä”.

Katso yllä olevasta galleriasta kaikkien kokoomuksen ja keskustan ministerien saamat arvosanat.

Kyselyn teki MTV Uutisten toimeksiannosta Corefiner Oy. Kysymykset lähetettiin kaikille puolueiden piirihallitusten jäsenille. Kysely toteutettiin 7.-27.12.2017. Kokoomuksen osalta vastausprosentti oli 65 ja keskustalla 53.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja