MTV:n kysely keskustan piiripäättäjille: Enemmistö uskoo keskustan pysyvän Marinin hallituksessa – "Suomi ei ansaitse hallituskriisiä"

Keskustassa uskoa hallituksessa pysymiseen riidoista huolimatta – näin puolueen piirihallitusten jäsenet vastasivat 2:19
Keskustassa uskoa hallituksessa pysymiseen riidoista huolimatta – näin puolueen piirihallitusten jäsenet vastasivat.

MTV Uutisten kyselyssä keskustan piirihallitusten jäsenille selvä enemmistö vastaajista uskoo keskustan pysyvän Marinin hallituksessa vaalikauden loppuun.

Ristiriidoista huolimatta 67 prosenttia vastaajista katsoo yhä, että keskusta pysyy hallituksessa ainakin melko varmasti. Luku on kuitenkin pudonnut vuodentakaisesta 80 prosentista.

– Terveydenhuollollinen kriisi on likipitäen ovella ja minusta nyt on tärkeää, että kannetaan vastuuta yli tämän ajan. Mitään hallituskriisiä Suomi ei minusta ansaitse, sanoo Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Timo Pärkkä.

Hallituksen koossapysymisen kannalta ratkaisevia ovat aluevaalien jälkeiset neuvottelut alkukeväästä ilmasto-, työllisyys- ja talouspäätöksistä.

Ohisalolle ja Mikkoselle murska-arviot

Hallituksen sisäiset kiistat ja ideologiset erot näkyvät selvästi MTV Uutisten kyselyssä keskustan piiripäättäjille.

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toimintaan keskustan piiripäättäjät ovat varsin tyytyväisiä, mutta muut vihreiden ministerit Maria Ohisalo ja Krista Mikkonen saavat murska-arviot.

Mikkosen onnistumista arvioitiin ympäristöministerinä, sillä hän siirtyi vanhempainvapaalle lähteneen Ohisalon paikalle sisäministeriksi vasta noin kuukausi sitten. Kaksi kolmesta keskustalaisvastaajasta katsoi Mikkosen ja Ohisalon onnistuneen enemmän tai vähemmän huonosti.

Omien ministerien onnistumista kehutaan odotetusti. Demariministerit saavat keskustan piiripäättäjiltä kohtalaiset arviot. Esimerkiksi Sanna Marinin (sd.) onnistumisen pääministerinä selvä enemmistö arvioi tyydyttäväksi.

Kyselyn keskustan piirihallitusten jäsenille toteutti MTV Uutisten toimeksiannosta Corefiner-yhtiö 7.-23.12. Vastaajia oli 150 ja vastausprosentiksi muodostui 51.

Lue myös:

    Uusimmat