MTV:n kysely: Häkkänen ja Saarikko puolueidensa piiripäättäjien suosikkiministerit

MTV:n kyselyssä keskustan ja kokoomuksen piiripäättäjille oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.) arviot ovat kohonneet selvästi viime vuodesta. Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) arviot putosivat reilusti hänen edellisestä ministerisalkustaan. Keskustan arvioissa jyrkin putoaja on liikenneministeri Anne Berner (kesk.).

Antti Häkkäsen suosio ministerinä on yhä huippulukemissa. MTV:n kyselyssä 84 prosenttia kokoomuspäättäjistä on sitä mieltä, että Häkkänen on onnistunut oikeusministerinä erittäin hyvin. Joulukuun 2017 kyselyssä vastaava prosentti oli 61.

Käytännössä Häkkäsellä on puolueen täysi tuki, sillä piiriaktiivit katsovat hänen onnistuneet tehtävässään vähintään hyvin.

Häkkäsen suosio yhä huippulukemissa 2:09
Oikeusministeri Antti Häkkänen ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ovat nostaneet suosiotaan viime vuodesta.

Kyselyssä Häkkänen peittoaa ministerinä kokoomusjohtaja, valtiovarainministeri  Petteri Orpon (kok.). 60 prosenttia vastanneista kokoomuslaisista katsoo Orpon onnistuneen valtiovarainministerinä erittäin hyvin ja 40 prosentin mielestä Orpo on onnistunut hyvin.

Valtiovarainministerinä Orpolla on siis niin ikään puolueen täysi tuki.

– Talous on tietenkin parantunut paljon ja tietenkin vetoapua on tullut maailmalta, mutta kyllä tekemiset täällä ovat olleet auttamassa siinä, kertoo Pohjanmaan piirihallituksen jäsen Max Björskog (kok.).

Saarikko, Sipilä ja Leppä suosituimpia keskustaministereitä

Keskustan piiripäättäjien suosikkiministeri on Annika Saarikko (kesk.). 54 prosenttia keskustapäättäjistä on erittäin tyytyväinen Annikan Saarikon työhön perhe- ja peruspalveluministerinä.

Viime vuonna vastaava luku oli 38. Vähintään hyvin Saarikon katsoo onnistuneen 88 prosenttia vastaajista.

Keskustan piiripäättäjien tyytyväisyys Juha Sipilään (kesk.) on pysytellyt koko hallituskauden korkealla. 91 prosenttia katsoo Sipilän onnistuneen pääministerinä vähintään hyvin.

Luku on kuitenkin viisi prosenttiyksikköä matalampi kuin vuosi sitten.

– Pääministeriys on onnistunut Sipilältä paremmin kuin puolueen puheenjohtajuus. Hän on pystynyt tekemään rohkeutta vaativia päätöksiä ja me näemme, että tulos on hyvä, sanoo Uudenmaan piirihallituksen jäsen Sofia Tuisku (kesk.)

Onnistuneimpien keskustaministerien joukkoon yltää viime vuoden tapaan myös maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.). 86 prosenttia kyselyyn vastanneista keskusta-aktiiveista katsoo, että Leppä on onnistunut tehtävässään hyvin tai erittäin hyvin.

Keskusta-aktiivit arvioivat myös ilmastokeskusteluun osallistuneen Kimmo Tiilikaisen (kesk.) onnistuneen työssään asunto-, energia ja ympäristöministerinä vuoden takaista paremmin. 80 prosenttia vastaajista antaa Tiilikaiselle hyvin tai erittäin hyvin -arvion.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) puolestaan on saanut keskustan piiripäättäjiltä viime vuotta enemmän erittäin hyvin -arvioita. Vähintään hyvin hänen katsoo onnistuneen 80 prosenttia vastaajista. Edellisvuonna vastaava prosenttiluku oli 82.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk.) keskustapäättäjät arvioivat kuta kuinkin samoin lukemin kuin vuotta aiemmin.

Sisäministerin salkku rokotti Mykkäsen arvioita

Kokoomusministeri Kai Mykkäsellä (kok.) ei ole sisäministerinä vuoden takaisia vertailulukuja, mutta aikaisemmasta ministeripestistään hänen suosionsa on laskenut 21 prosenttiyksikköä.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä Mykkänen sai huippulukemat, kun 95 prosenttia vastaajista katsoi Mykkäsen onnistuneen työssään erittäin hyvin tai hyvin. Sisäministerinä vastaava luku on 74 prosenttia.

Mykkäsen seuraaja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) saa piiripäättäjiltä 70 prosentin tuen.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) taas on kokoomusaktiivien keskuudessa suositumpi kuin vuosi takaperin. Hän saa 80 prosentilta hyvän tai erittäin hyvän -arvion, kun vuosi sitten vastaava luku oli 73.

Bernerin suosio hiipuu

Keskustan arvioissa suurin putoaja on taksi- ja kelakyytejä selittämään joutunut liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.), jolla on viime vuotta vähemmän erittäin hyvin -arvioita.

58 prosenttia keskustapäättäjistä antaa hänelle erittäin hyvän tai hyvän arvion, kun vuosi sitten luku oli 69 prosenttia. 

MTV Uutisten kokoomuksen ja keskustan piirihallitusten jäsenille teettämässä kyselyssä mitattiin piiripäättäjien tyytyväisyyttä puolueidensa ministereihin

MTV Uutisten kyselyn puolueiden piirihallitusten jäsenille toteutti Corefiner Oy joulukuussa.

Lue myös:

    Uusimmat