Mainos

MTV:n kysely keskustaväelle: Rehulan ja Tiilikaisen saamat arviot laskivat, Bernerin nousivat

2:06

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) suosio koko kansan silmissä notkahti selvästi vuoden lopussa Yle-Terrafame-kohun aikoihin, mutta keskustan kenttäväen usko ei horju. MTV Uutisten teettämässä kyselyssä keskustan piirihallitusten jäsenillle "hyvin" tai "erittäin hyvin" Sipilän katsoi onnistuneen yli 90 prosenttia vastaajista.

Arvioissa putoajia ovat maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sekä perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula.

Vuosi sitten Tiilikaisen katsoi onnistuneen "hyvin" tai "erittäin hyvin" 78 prosenttia vastaajista, nyt luku on 61. Maatalous on ollut ongelmissa, ja Tiilikainen syrjäytti Esa Härmälän Metsähallituksen johdosta, mistä hän sai harvinaisen varoituksen eduskuntaryhmältä.

Rehulan suosion laskun taustalla on ainakin alkoholiuudistus, jota hän on joutunut viemään eteenpäin. Keskustakentällä ei juuri hurrata vahvempien oluiden, siiderien ja lonkeroiden tuomisesta ruokakauppohin. Joka kolmas MTV:n kyselyyn vastannut keskusta-aktiivi pitää linjauksia liian sallivina. Vuosi sitten Rehulan katsoi onnistuneen "hyvin" tai "erittäin hyvin" 87 prosenttia vastaajista. 

Epäilyjä kentällä herättänyt liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner näyttää nyt nostaneen osakkeitaan keskustaväen silmissä. Huippulukemia ei tosin kysely näytä nytkään, mutta vuosi sitten "hyvän" tai "erittäin hyvän"-arvion antoi vain noin joka toinen vastannut keskusta-aktiivi.

Corefiner teki MTV Uutisten toimeksiannosta kyselyn keskustan piirihallitusten jäsenille 3.-21.12. Kyselyyn vastasi 180 henkilöä eli vastausprosentti oli 56.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.