Mainos

MTV:n kysely: Hallitus kajoamassa lomarahoihin – suomalaiset hyväksyvät

Ylityö- ja sunnuntaikorvausten leikkaussuunnitelmista noussut kohu sai hallituksen esittämään 30 prosentin leikkausta lomarahoista. Kolme neljästä suomalaisesta antaakin MTV Uutisten kyselyssä hyväksyntänsä lomarahoihin kajoamiseen. 

39 prosenttia vastaajista kertoo hyväksyvänsä hallituksen suunnitteleman lomarahaleikkauksen täysin. Lähes saman verran, 36 prosenttia, hyväksyy leikkauksen ainakin osittain.

Neljännes vastaajista ei olisi lainkaan valmis luopumaan lomarahoistaan. 

Kovinta lomarahojen leikkaamisen vastustus on arvatenkin parhaassa työiässä olevilla. 35-44 -vuotiaissa lomarahojen 30 prosentin leikkauksen olisi valmis hyväksymään vain 67 prosenttia vastaajista, kun yli 55-vuotiaissa lomarahoista voisi saman määrän nipistää jopa 85 prosenttia vastaajista. 

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan myös yleisellä mielipiteellä oli vaikutusta siihen, että hallitus päätti korvata ylityö- ja sunnuntaikorvausten leikkaukset lomarahojen leikkauksilla. 

– Kyllä lomarahaan vaihtaminen perustui siihen, mitä palautetta työmarkkinajärjestöiltä tuli tässä prosessin kuluessa, mutta kyllä tottakai yleisön reaktiotkin siihen vaikuttivat, että selvästi yleistä hyväksyntää oli tasapuolisemmin kohtelevalla lomarahaleikkauksella kuin näillä muilla keinoilla, Sipilä kommentoi MTV Uutisten lauantain Uutis-extrassa.

MTV Uutisten verkkopaneelitutkimus tehtiin tällä viikolla ja siihen vastasi yli 1 300 henkilöä. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja