Mainos

MTV Uutisten kysely: Kotihoidon tuesta ja vuorotteluvapaasta halutaan pitää kiinni

2:08

Suomalaiset puolustavat voimakkaasti vuorotteluvapaita ja kotihoidon tukea alle 3-vuotiaille lapsille. Tiedot selviävät MTV Uutisten kyselystä, johon vastasi miltei 1 200 suomalaista.

Selvä enemmistö suomalaisista tahtoo, että töistä voi jatkossakin pitää vuorotteluvapaata. Peräti 68 prosenttia MTV Uutisten teettämään kyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että vuorotteluvapaista on pidettävä kiinni.

Erityisen kiivaasti vapaista tahtovat pitää kiinni työntekijät. Heistä 60 prosenttia oli kyselyssä täysin eri mieltä ehdotuksesta "Vuorotteluvapaasta luovutaan." Alemmista toimihenkilöistä vuorotteluvapaata 55 prosenttia oli väittämän kanssa täysin eri mieltä ja ylemmistäkin toimihenkilöistä 46 prosenttia.

Kotihoidosta ei tingitä

Kyselyssä selvitettiin myös, mitä ihmiset ajattelevat kotihoidontuen lyhentämisestä. Tulos on selvä. Yhteensä 52 prosenttia oli ehdotuksen "Kotihoidon tukea lyhennetään" kanssa täysin tai osittain eri mieltä.

Yksinhuoltajat pitävät tukea kaikista tärkeimpänä. 52 prosenttia kyselyyn vastanneista yksinhuoltajista oli täysin eri mieltä tuen lyhentämisestä.


Hallituspuolueista Perussuomalaiset on väläytellyt mahdollisuutta, että yli 60-vuotiaat pitkäaikaistyöttömät päästettäisiin suoraan eläkkeelle. Tämä toisi melkoisen loven valtion kassaan: päätös aiheuttaisi valtiolle vajaan 60 miljoonan euron nettokustannukset, jos oletuksena on yli kahden vuoden työttömyys.

Kansalaisilta ehdotus saa MTV Uutisten kyselyssä selkeän kannatuksen. 93 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että yli 60-vuotiaat pitkäaikaistyöttömät päästetään tietyin edellytyksin eläkkeelle.

Hallitus esittelee työllistämiskonstejaan ensi viikolla. Esille voi nousta myös ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastaminen. Käytännössä se tarkoittaisi sitä, että tuki pienenee esimerkiksi 130 työttömyyspäivän jälkeen. Ansiosidonnaiseen kajoaminen saa kansalta tyrmäyksen: 56 vastaajista on porrastamista vastaan.

Tutkimus tehtiin 24.–26.08. välisenä aikana. Siihen vastasi 1 189 henkilöä. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Tutkimus toteutettiin verkkopaneelissa. Virhemarginaali on suurimmillaan 3 prosenttiyksikköä suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV:n toimeksiannosta Corefiner Oy.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.