MTV:n kirjeenvaihtajakin altistui kyynelkaasulle – USA:n viranomaiset ottivat kovat keinot käyttöön Meksikon rajalla: "Kaikki ei mennyt niin kuin piti"

Yhdysvaltain viranomaisilla kovat otteet siirtolaisia vastaan Meksikon vastaisella rajalla 2:33

Meksiko aikoo karkottaa noin 500 siirtolaista, jotka yrittivät kiivetä laittomasti Yhdysvaltoihin. MTV Uutisten Yhdysvaltojen kirjeenvaihtaja Mari Karppinen on paikan päällä seuraamassa tilannetta.

Kuuntele videolta Mari Karppisen kommentit paikan päältä.

Yhdysvaltain viranomaiset käyttivät siirtolaisia vastaan kyynelkaasua. 

– Kaikki ei mennyt niin kuin piti. Siirtolaisten ja turvapaikanhakijoiden oli tarkoitus marssia rauhanomaisesti rajalle protestoimaan olosuhteitaan, Karppinen kertoo.

– He ovat paikalliselle urheilukentälle rakennetussa hätämajoitustilassa, joka vuotaa täysin yli, hän sanoo. 

Kilpajuoksu alkoi

Siirtolaisten matkatessa protestoimaan, viranomaiset tukkivat reitin.

– Osa joukosta sai idean, että he kiertävät poliisin. Siitä lähti kilpajuoksu, ja se oli aika äänekästä ja villin näköistä touhua. Siihen eivät kaikki lähteneet, mutta kyllä siellä satoja ihmisiä oli juoksemassa ja paikoin roskat paloivat. Osa päätti yrittää kiivetä rajojen yli ja juosta rajanylityspaikkojen läpi, Karppinen kertaa tapahtumia. 

– Sitten Yhdysvaltojen viranomaiset käyttivät kovia keinoja, hän kertoo. 

Pahin paikka tähän mennessä

Karppinen kertoo, että tilanne säikäytti siirtolaiset. Hän muistuttaa, että joukossa oli marssimassa myös lapsia.

– Sen ei tarvitse olla kuin pieni joukko, jotka eskaloivat näitä tilanteita, ja jotka lopulta yrittivät päästä rajojen yli, hän sanoo. 

Karppinen kertoo, että tilannetta seuranneiden paikallisten mielestä kyseessä oli pahin päivä tähän mennessä. 

 – Kyynelkaasua ja savua levisi tuulen mukana laajalle alueelle, ja itsekin siihen valitettavasti vähän jouduin. Surullisinta oli nähdä lapsia kärsimässä, jotka olivat vanhempiensa mukana marssimassa. Oireet voivat olla hyvinkin kivuliaat, Karppinen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat