Jopa kymmenettuhannet siirtolaiset lähestyvät USA:n rajaa, Tijuanan kaupunki Meksikossa kauhuissaan: "Emme ole valmistautuneet tähän siirtolaisten vyöryyn"

Siirtolaiskaravaani etenee Meksikossa 1:33

Meksikon ja Yhdysvaltojen rajalla sijaitsevan Tijuanan kaupungin asukkaat ovat nousseet barrikadeille kaupunkia lähestyvän siirtolaiskaravaanin vuoksi. 

Siirtolaiskaravaani on edennyt läpi Meksikon kohti Yhdysvaltojen rajaa.

Sadat Tijuanan kaupungin asukkaat ovat osallistuneet mielenosoituksiin, joilla protestoidaan kaupunkiin pian saapuvia tuhansia siirtolaisia vastaan, kertoo BBC.

Kaupunkiin odotetaan tulvivan pian jopa kymmeniätuhansia siirtolaisia, jotka ovat matkanneet läpi Väli-Amerikan tavoitteenaan päästä Yhdysvaltoihin turvapaikanhakijoiksi.

Sekä Yhdysvallat että Meksiko ovat tiukentaneet rajavalvontaansa lähestyvän siirtolaiskaravaanin vuoksi.

Kaupunki ei ole valmistautunut "siirtolaisten vyöryyn"

Tijuanan kaupungin pormestari Juan Manuel Gastelum totesi perjantaina, ettei kaupunki ole valmistautunut ottamaan vastaan "tätä siirtolaisten vyöryä". 

Kaupungin turvataloilla on jo nyt vaikeuksia selvitä tilanteesta ja viranomaiset ovat pyytäneet hallitukselta apua tilanteen selvittämiseksi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tviittasi pormestarin sanoihin liittyen, ettei myöskään Yhdysvallat ole valmis ottamaan turvapaikanhakijoita vastaan.

– Siirtolaiset ovat aiheuttaneet suuria ongelmia Meksikossa. Menkää kotiinne, presidentti kertoi tviitissään.

"Jonkun on otettava vastuu"

Myös Tijuanan kaduilla asenne siirtolaisia kohtaan on tympeä. 

– He ovat tunkeutujia! He ovat aseistettuja! Lähtekää maasta, mielenosoittajat huusivat kaduilla. 

Pelkona on, että lähestyvä siirtolaiskaravaani vaikeuttaa paikallisten elämää, joiden elinkeinot riippuvat pitkälti maiden välisen rajan ylittämisestä.

– Jos hallitus ei pysty kontrolloimaan tilannetta, niin järjestäytynyt rikollisuus hoitaa sen kyllä. Me emme välitä kuka tälle asialle tekee jotain, mutta jonkun on otettava vastuu näistä siirtolaisista, yksi mielenosoittajista totesi.

Lue myös:

    Uusimmat