Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja: Trump maalaili puheessaan uhkakuvia ja syytti Clintonia Isisin synnystä

2:08

Kirjeenvaihtaja Mari Karppisen mukaan republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump maalaili linjapuheessaan uhkakuvia ja syytti Hillary Clintonia muun muassa Isisin synnystä.

Karppinen kertoo Trumpin olleen silminnähden onnellinen ja hehkuvan ylpeyttä, kun hän asteli vastaanottamaan republikaanien presidenttiehdokkuuden.

– Toki syystä, ei tätä juuri kukaan uskonut tapahtuvan. Ei hän itsekään, niin hän sanoi. Trump sanoi ottavansa tehtävän vastaan nöyränä, mutta puheen edetessä tuttu jyrkempi ja vihaisempi linja tuli esiin, Karppinen kertoo.

Trump puhui yli tunnin.

– Se on varmaan pisin kiitospuhe puoluekokouksissa kymmeniin vuosiin. Samalla se oli varmasti yksi vihaisimmista kiitospuheista.

Karppisen mukaan Trump pääasiassa maalaili uhkakuvia, puhui siitä miten turvaton ja vaarallinen paikka Yhdysvallat on sekä haukkui demokraattien presidenttiehdokasta Hillary Clintonia.

– Puhe oli hyvin kansallismielinen. Hän toisti lupauksensa muurin rakentamisesta ja korosti maahanmuuttajien vaarallisuutta. Erityisen voimakkaasti puhe oli suunnattu Hillary Clintonin haukkumiseen.

– Hän syytti Clintonia Isisin synnystä, maan turvattomuudesta, ynnä muusta. Barack Obamaa Trump syytti maan rotuvihan lisääntymisestä.

1:07

Lupasi turvaa, muttei kertonut miten

Trump sanoi olevansa ainoa, joka voi korjata systeemin.

– Hän lupasi turvaa, rauhaa ja järjestystä, mutta ei kertonut tarkemmin, miten hän sen voisi sitten tehdä.

Puoluekokousväki oli useita kertoja innoissaan Trumpin puheesta, mutta kaikki eivät ole samalla linjalla.

– Puoluekokousyleisö oli useita kertoja innoissaan ja nousi taputtamaan, mutta läheskään kaikki republikaanit eivät ole pitäneet tästä pelottelevasta sävystä.

Karppisen mukaan Trump lateli puheessaan myös vääriä tietoja.

– Myös, kuten usein Trumpin puheiden jälkeen, media täällä korjailee kilpaa puheen vääriä faktoja. Trump esimerkiksi väitti, ettei Syyriasta tulleiden pakolaisten taustoja tarkasteta, mikä ei pidä paikkansa.

– Pahimmillaan nimenomaan syyrialaisten taustoja tarkastetaan kaksikin vuotta, ennen kuin he pääsevät Yhdysvaltoihin, Karppinen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.