Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja Obaman YK-testamentista: Viittasi Trumpiin sanomatta nimeä

3:24

Presidentti Barack Obama on pitänyt tunteikkaan viimeisen puheen YK:n yleisistunnossa. MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen analysoi Obaman puhetta Kymmenen uutisisa.

Obama listasi Karppisen mukaan maailman ongelmat, mutta valoi samalla uskoa, että ne voidaan yhdessä selättää. Obama heitti Venäjälle piikin ja sanoi Venäjän yrittävän saada aluevaltauksilla menetetyn loistonsa takaisin.

Obaman mukaan sekasorto jatkuu niin kauan kuin ahneuskin ja vauraus keskittyy vain harvoille.

– Obama puhui paljon demokratian ja avoimuuden tärkeydestä ja varoitti yksinvaltiaan ihannoinnista. Tällä hän viittasi ja usealla muullakin tavalla Trumpiin mainitsematta tämän nimeä, Karppinen analysoi.

Karppisen mukaan Obama otti ikään kuin kantaa presidentinvaaliin puhumalla useiden asioiden puolesta, joita Trump vastustaa. 

– Hän korosti avoimuutta vastoin Trumpin eristäytyvää linjaa ja että pakolaisia on autettava ja siihen tarvitaan koko maailman apu. Muureilla ei päästä maailman ongelmista eroon.

Karppinen mainitsee myös Pariisin ilmastosopimuksen täytäntöönpanon kiirehtimisen, joka myös oli vastoin Trumpin kantoja.

Karppisen mukaan Obaman viimeistä YK-puhetta varjostivat maan tuoreet terrori-iskut ja etenkin jälleen kärjistynyt Syyrian tilanne, joka on yhä vaikea Obamalle.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.