MTV:n ja C Moren tiimi valmis jalkapallon MM-kisoihin – kasassa huippuluokan asiantuntijaryhmä

Tulosruutu pohjusti jalkapallon MM-kisoja – yksi diagrammi kertoo oleellisen Qatarin turnauksesta 8:30
Tulosruutu pohjusti jalkapallon MM-kisoja – yksi diagrammi kertoo oleellisen Qatarin turnauksesta

Jalkapallon MM-kisat pelataan poikkeuksellisesti marras-joulukuussa. MTV ja C More esittävät 22 ottelua suorana. MM-kisojen tapahtumia valottaa ja värittää Mestarien liigastakin tuttu meritoitunut asiantuntijatiimi yli 700 A-maaottelun kokemuksella.

Jalkapallon MM-kisojen 64 ottelua esitetään Suomessa ensimmäistä kertaa MTV:n ja Ylen voimin. MTV esittää alkulohkovaiheessa otteluita lähes päivittäin ja pudotuspelejä joka toinen päivä aina pronssiotteluun saakka. Yhteensä luvassa on 22 ottelua, joista valtaosa pelataan parhaaseen katseluaikaan. Kaikki ottelut ja studiolähetykset esitetään MTV:n tv-kanavilla ja MTV Katsomossa.

Otteluista 20 esitetään MTV3-kanavalla ja kaksi samaan aikaan pelattavaa ottelua Subilla. Kaikki ottelut esitetään myös C Moren kanavilla ja suoratoistopalvelussa. Ennakkostudio käynnistyy jokaisen lähetysajankohdan ympärillä aina vähintään 30 minuuttia ennen ottelun alkua ja jatkuu noin puoli tuntia pelin jälkeen.

Ottelulähetysten rinnalla MTV Katsomo ja C More -suoratoistopalvelut tarjoavat runsaasti lisäsisältöjä, kuten vaihtoehtoisia kamerakulmia ottelutapahtumiin aina pelaajaseurannasta taktiseen kuvakulmaan. Lisäksi luvassa on kootut huippuhetket jokaisesta ottelusta.

C Moren Mestarien liiga -lähetyksistä tuttu tiimi vahvistuu MM-kisoja varten entisestään. A-maaotteluita lähetysten asiantuntijaryhmälle ja pääjuontajalle on kertynyt yli 700 ottelun verran. Maaleja on mätetty pelkästään A-maajoukkueessa lähes 80. Kokemusta kansainvälisistä sarjoista on karttunut yli 100 kauden edestä.

Pääjuontajana puhetta johtaa Peetu Pasanen. Toisena juontajana toimii Toni Immonen. Asiantuntijakaartiin kuuluvat Mikael Forssell,Lukas Hradecky, Sami Hyypiä, Rosa Lappi-Seppälä, Jari Litmanen, Antti Niemi, Mika Nurmela ja Mika Väyrynen. Erotuomarikokemuksesta vastaa Mikko Vuorela ja data-analytiikasta matematiikan tohtori ja jalkapalloentusiasti Jaakko Toivonen. Jalkapallokentälle vietyjä studio-osuuksia johtaa kikkavideoistaan tuttu Lassi Hurskainen.

Selostamossa otteluiden tunnelmoinnista vastaavat Tuomas Virkkunen, Kim Kallström, Lauri Kottonen ja Tero Karhu.

– Koossa on kivenkova tiimi niin selostamossa kuin studiopöydän ääressä. Asiantuntijoilla on valtavasti kokemusta kotimaasta ja kansainvälisiltä kentiltä – niin nurmelta kuin valmentajan tehtävistäkin, vastaava jalkapallotuottaja Minna Korkka iloitsee.

Yhteiskunnallinen puoli vahvasti mukana lähetyksissä

Maailman parhaiden joukkueiden ja pelaajien edesottamusten lisäksi MTV valottaa MM-turnauksen yhteiskunnallisia epäkohtia uutislähetyksissään ja myös erikoislähetysten sisällä.

– Haluamme tarjota jalkapallon ystäville kattavan kokonaisuuden MM-kisoista – valoisien asioiden lisäksi se koskee tapahtuman varjopuolia. Maailman parhaat pelaajat kokoontuvat kerran neljässä vuodessa kamppailemaan MM-kullasta. Kun on kyse otteluista, pelistä ja pelaajista, keskitymme huipputiimimme johdolla siihen. Mutta myös epäkohtia käsitellään laajasti – niin uutis- ja ajankohtaislähetyksissä kuin erikoislähetyksissäkin, MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero kertoo.

MTV lähettää Qatariin sekä uutis- että urheilutuotannon tiimin varmistaakseen sen, että katsojat saavat MM-kisoista mahdollisimman kokonaisvaltaisen kuvan. Kisojen myöntämiseen ja rakentamiseen liittyviin epäkohtiin tartutaan erityisesti uutislähetyksissä, mutta myös erikoislähetyksissä. MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmat – MTV Uutiset, Tulosruutu, Uutisaamu ja MTV Uutiset Live – taustoittavat päivittäin MM-kisoihin liittyviä aiheita ja ilmiöitä.

– Näihin kisoihin liittyy paljon poikkeuksellisia asioita. Kisojen myöntämiseen, rakentamiseen ja yhteiskuntaan liittyvien vakavien epäkohtien käsitteleminen on erittäin tärkeää, Autero näkee.

Lue myös:

    Uusimmat