Mainos

MTV:n Haapala hallituskriisistä: Tällaista ei ole nähty milloinkaan

MTV Uutisten politiikan toimituksen esimies Timo Haapala huomauttaa Kymmenen uutisissa, että hallituksen hajottamisella uhkaaminen on kovinta mahdollista vallankäyttöä pääministeriltä – etenkin, kun se tehdään julkisesti.

Haapala kertoo, ettei muista nähneensä vastaavaa koskaan aiemmin.

– Tällaista ei ole nähty milloinkaan. Panokset ovat kovat ja on kovaa hermopeliä, kumpi tässä perääntyy.

Sipilä neuvottelee sote-ratkaisusta MTV:n tietojen mukaan yön yli kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin, sisäministeri Petteri Orpon sekä perhe- ja peruspalveluministerin Juha Rehulan kanssa.

Haapala uskoo, että neuvotteluissa yritetään vilpittömästi löytää ratkaisua.

– Jäi vaikutelma, ettei hallitusta päästettäisi kaatumaan. Jos hallitus kaatuu tähän, se on ansainnut kaatumisensa, Haapala näpäyttää.

Sipilä totesi tänä iltana pitämässään tiedotustilaisuudessa, että aikoo puhua presidentille, jos sopuun sote-alueiden määrästä ei päästä aamuun mennessa. Tämä tarkoittaisi hallituksen hajottamista.

Keskusta on pitänyt kiinni 18 alueen sote-mallista, kun kokoomus olisi valmis tulemaan vastaan 12 alueeseen. Kiistassa on kuitenkin muitakin ulottuvuuksia kuin sote-alueiden määrä.

Haapala kertoo, että kokoomuksen ja keskustan välinen luottamus on ollut heikkoa ja kyse on myös valtapelistä.

– Keskustassa ajatellaan, että on ajettu niin kokoomuslaista politiikkaa, että pääministeripuolueena täytyy näyttää merkki omasta vallastaan. Lisäksi keskustassa on hirveästi punamultaihmisiä, jotka olisivat mieluummin nähneet SDP:n hallituksessa.

– Keskusta pelkää kokoomuksen yksityistämisintoa. Kokoomuksessa pahimpia pelkoja on, että edessä olisi jopa maakuntavero.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.