Mainos

Sipilä MTV:lle hallituskriisistä: ”Olen äärimmäisen huolissani, ei varaa uusiin vaaleihin”

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi hallituskriisiä MTV:n Kymmenen uutisille. 

Vielä päivällä Sipilä sanoi, ettei mitään hallituskriisiä ole olemassa, mutta illan tummuessa kielenkannat kääntyivät eri asentoon. 

– Kyllä tässä on kriisi toimeenpanossa ja päätöksentekokyvyssä. Olen pääministerinä äärimmäisen huolissani tämän keskeisen uudistuksen läpiviemisestä maaliin saakka tämän hallituskauden aikana, Sipilä sanoi. 

Hän lisäsi, että soten läpivieminen vaatii poikkeuksellisen määrätietoista johtamista. 

Hallituskriisissä on kyse siitä, että kokoomus ei hyväksy sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisen läpiviemistä keskustan ehdottomalla mallilla. Keskustan mallissa sote-alueita olisi 18, mikä ei hallituskumppanille käy. 

Tiukka aikaraja

Kokoomus pyysi lisäaikaa asian pohtimiseen lauantaihin saakka, mutta Sipilä sanoi, että asia ratkaistaan yön yli jatkuvissa neuvotteluissa. 

– Tämä ei ole enää ajasta kiinni. Tätä on kymmenen vuotta neuvoteltu, ei tämä ajan pidentämisellä ratkea. 

MTV Uutisten tietojen mukaan salaisessa paikassa käytäviin neuvotteluihin osallistuvat Sipilän ohella kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb, sisäministeri Petteri Orpo ja perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula.

Sipilä ei lähtenyt spekuloimaan uudella hallituspohjalla, mikäli käy niin, että kokoomus ja keskusta eivät pääse sopuun. 

– Ei meillä ole nyt varaa uusiin vaaleihin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.