Mainos

MTV Maltan huippukokouksessa – Pääministeri Sipilä: Rahakaan ei auta, jos se ei mene oikeaan kohteeseen

2:51

Euroopan unioni pohtii Maltalla eri vaihtoehtoja saada hallintaan niin sanottu keskisen Välimeren reitti. Yksi keino olisi yhteistyö levottoman Libyan kanssa. EU:n näkökulmasta ideaali ratkaisu olisi pakolaisongelman hoitaminen Libyassa niin, että vain turvapaikan EU:sta saavat otettaisiin Välimeren yli Euroopan mantereelle. Loppujen asiat käsiteltäisiin Afrikan puolella.

Pääministeri Juha Sipilän mukaan tämäntyyppinen ratkaisu olisi myös Suomen intresseissä.

– Kyllähän lähtökohtana on ollut, että ihmisten turvaan siirtämistä pystyttäisiin tekemään paremmissa leiriolosuhteissa järjestäytyneemmin mahdollisimman lähellä kriisialuetta. Tämä on ollut Suomen tavoitteena koko ajan ja myös Turkki-sopimus tähtää tähän, Sipilä sanoo MTV uutisille.

Ongelmana on kuitenkin Libyan heikko ja epävakaa hallinto.

– Libyan kohdalla ongelma on, että riittävän vahva vastapuoli on puuttunut. Silloin se rahakaan ei auta, jos ei olla varmoja siitä, että se menee oikeaan kohteeseen, Sipilä myöntää.

Maltan epävirallisessa EU-huippukokouksessa keskustellaan nyt muun muassa lisätuen antamisesta ja rannikkovartioston yhteistyöstä hukkumiskuolemien estämiseksi Välimerellä.

– Euroopan unionin tasolla Afrikkaa on tuettu 32 miljardilla tämän rahoituskehyksen aikana, eli aika mittavasti rahaa siihen käytetään, Sipilä toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.