Kahta poliisia ammuttiin, laaja poliisioperaatio Porvoossa – silminnäkijä: "Karhuryhmän mies pysäytti ja tuli aseen kanssa ikkunalle"

Kahden poliisin ampuminen Porvoossa käynnisti laajan poliisioperaation – tekijöitä ei ole saatu kiinni, etsinnät jatkuvat 1:21
Video: Lehtikuva

Kahta poliisia on ammuttu tehtävän yhteydessä Porvoossa, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi. Poliisit ovat haavoittuneet ja saavat hoitoa.

STT:n mukaan ampumapaikka vaikuttaa olleen Ölstensin teollisuusalue, joka sijaitsee lähellä Eestinmäen kaupunginosaa. Lehtikuvan kuvaajan mukaan poliisin tutkintaryhmä oli paikalla Ölstensissä.

Poliisi sulki yöllä Porvoosta ulos meneviä teitä ja pysäytti ja tarkisti autoja.

Autolla tapahtumapaikan ohi noin kahden aikaan yöllä ajanut silminnäkijä kertoo MTV Uutisille, että Eestinmäen ST1-huoltoaseman piha oli suljettu, ja ajoneuvot ohikulkevalla 170-tiellä tarkastettiin.

Silminnäkijä oli pysäytetty ajon aikana kaksi kertaa, joista molemmilla auto tarkastettiin.

– Karhuryhmän mies pysäytti ja tuli aseen kanssa osoittaen ikkunalle, katsoi auton läpi, varmisti olenko yksin ja antoi jatkaa matkaa, silminnäkijä kertoo.

Toisella pysäytyskerralla hänen henkilöllisyytensä tarkistettiin ja takapenkki tutkittiin. Silminnäkijä kuvailee tilannetta pelottavaksi.

– En tiennyt siinä kohtaa tilanteesta sen enempää, eikä tilannetta selitetty ollenkaan.

Silminnäkijä kuvailee, että poliisit olivat levittäytyneet ympäri Porvoota.

– Poliiseja oli ympäriinsä aseistautuneena, muutaman näin jopa ojassa istumassa aseet kädessä.

STT:n mukaan paikalla oleva Lehtikuvan valokuvaaja kertoi aamuviiden aikaan, että Eestinmäen päiväkodin edustalla oli parisenkymmentä poliisiautoa ja jatkuvaa poliisiliikennettä. Paikalla oli aiemmin myös poliisihelikopteri. Paikalta lähti pois myös muutamia ambulansseja. Yleistilanne vaikutti kuitenkin rauhalliselta.

Poliisi on ilmoittanut tiedottavansa asiasta lisää sunnuntaina aamupäivällä.

Olitko paikalla Porvoossa? Lähetä meille kuva, video tai vinkki WhatsApp-viestinä numeroon 040 5785504 tai sähköpostilla uutiset@mtv.fi.


* Päivitetty klo 10.19: Poistettu virheellinen tieto epäiltyjen kiinnisaamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat