Mainos

MTV-kysely: Hallitusvastuu saa kannatusta perussuomalaisissa – Kristillisdemokraatit mieluisin kumppani

2:18

MTV Uutisten kyselyssä perussuomalaisten piiripäättäjille enemmistö vastanneista haluaa nähdä perussuomalaiset seuraavassa hallituksessa. Mieluisin hallituskumppani muista oppositiopuolueista olisi kristillisdemokraatit, vihreät taas ei juuri tule kysymykseen.

Perussuomalaiset sai lähtöpassit hallituksesta viime kesän puoluekokouksen jälkeen, kun koko puoluejohto vaihtui, ja Jussi Halla-aho valittiin uudeksi puheenjohtajaksi.

MTV uutisten teettämän kyselyn mukaan selvä enemmistö eli 72 prosenttia vastanneista perussuomalaisten piiripäättäjistä, pitää tärkeänä tai erittäin tärkeänä, että perussuomalaiset istuvat seuraavassa hallituksessa. 26 prosenttia ei juurikaan pidä hallitusvastuuta tärkeänä. 

– Hallituksessa saadaan toteutettua niitä perussuomalaisia tavoitteita paremmin kuin oppositiossa, sanoo Lasse Lehtinen Keski-Pohjanmaalta.

1:51

Kristillisdemokraatit mieluisin kumppani

55 prosenttia perussuomalaisista piiripäättäjistä on sitä mieltä, että kristillisdemokraatit ovat oppositiopuolueista mieluisin hallituskumppani.

– Kristillisdemokraatit on aatteellisesti lähimpänä perussuomalaisia, sanoo Mika Kivimaa Keski-Pohjanmaalta.

Toiseksi suosituin oppositiopuolue on SDP, sitä kannattaa 33 prosenttia vastanneista. 6 prosenttia piiripäättäjistä pitää vasemmistoliittoa mieluisimpana hallituskumppanina, kun taas RKP:tä kannattaa 4 prosenttia ja vihreitä 3 prosenttia.

Uudenmaan piirin edustaja Maiju Tapiolinna ei halua sanoa minkä puolueen kanssa hän tekisi mieluiten yhteistyötä hallituksessa.

– Olen sitä mieltä, että asia pitää hoitaa ja riitelyt jättää sikseen.

Eli teille sopii kumppaniksi mikä puolue tahansa, kunhan ohjelmasta sovitaan?

– Jos ohjelmasta sovitaan, ja päästään hyvään yhteisymmärrykseen, niin kyllä.

Lasse Lehtinen ei näe vihreitä vaihtoehtona.

– En minä näe, että vihreät ja perussuomalaiset voisivat olla samassa hallituksessa.

SDP:ssä ei kannatusta perussuomalaisille

Kun kysytään SDP:n piiripäättäjiltä, perussuomalaiset eivät ole yhtä suosittu vaihtoehto. Ainoastaan kolme prosenttia demareista näkee perussuomalaisia mieluisimpana hallituskumppanina.

Ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto oppositiopuolueista on demareille vasemmistoliitto, jota kannattaa 67 prosenttia vastanneista. 29 prosenttia näkee vihreät mieluisimpana hallituskumppanina. RKP:tä kannattaa prosentti vastaajista, ja kristillisdemokraateilla ei ole kannatusta.

Perussuomalaisten mielestä vasemmistopuolueiden kanssa on kuitenkin samojakin näkemyksiä.

– Vasemmiston kanssa meillä perussuomalaisilla on se yhteistä, että kannatamme sellaista yhteiskuntaa jossa ihminen voi palkalla tulla toimeen, kiteyttää Mika Kivimaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.