MTV kokeili: Yksi kaikkien aikojen tyylikkäimmistä Lumia-kännyköistä

On arveltu, että uusi Lumia 930 -älypuhelin saattaa jäädä viimeiseksi Nokian logolla varustetuksi kännykäksi. Puhelinta on mainostettu ”suomalaiseksi mestariteokseksi”.

MTV Uutiset perehtyi uutuuskännykkään. Nokia Lumia 930 osoittautuikin käsissä mallikelpoiseksi taidonnäytteeksi. Itseasiassa Lumia 930 on tuntumaltaan, muotoilultaan ja materiaaleiltaan yksi tyylikkäimmistä - ellei jopa tyylikkäin - kokeilemistamme Lumia-malleista.

Puhelimen reunaa kiertää vankka mattapintainen metallikehys. Ratkaisu tuo mieleen iPhone 5:n metallisen kehyksen, mutta astetta suuremmassa mittakaavassa.

Laitteen takakansi on puolestaan kämmenessä mukavalta tuntuvaa polykarbonaattia, joka ei tosin laatuvaikutelmaltaan ole metallin veroista.

Viisituumainen Full HD ClearBlack -näyttö on niin ikään toteutukseltaan erittäin vahvan tuntuinen  Näytön reunat on sopivasti pyöristetty.

Puhelimen jämäkkä olemus tuntuu myös konkreettisesti, sillä 167 grammaa painava Lumia 930 on monia kilpailijoitaan selvästi raskaampi.

Joidenkin käyttäjien mielestä kokonaisuus saattaa tosin tuntua hieman turhan tiiliskivimäiseltä ja kulmikkaalta. Ja kieltämättä näyttöä kiertävät mustat kehykset voisivat olla hieman kapeammat. Tämä tekisi puhelimesta sutjakkaamman.

Lumia 930

Suoritin: 2,2 GHz neliydinsuoritin

Näyttö: 5 tuumaa (1920 x 1080)

Kapasiteetti: 2 Gt ram / 32 Gt

Kamera: 20 megapikseliä

Akku: 2420 mAh, 3G-enimmäispuheaika 17,9h

Mitat: 137 x 71 x 9,8 mm, 167 g

Hinta: 550 e

 

Painikkeet ja liitännät on aseteltu ergonomisesti ja loogisesti käyttöä ajatellen.

Näytön kuvanlaatu on erinomainen joka osa-alueella. 2,2 GHz:n neliydinprosessori antaa puolestaan laitteelle kiitettävästi potkua ja lisäksi 20 megapikselin takakamera pystyy tuottamaan erittäin laadukkaita kuvia.

Lumia 930 edustaa selvästi premiumtason kännykkää, ja se lähestyy muotoilultaan ja materiaaleiltaan selvästi Applen iPhone- ja HTC:n One -malleja. Olisikin ollut hienoa, jos vielä puhelimen takakansi olisi tehty polykarbonaatin sijasta metallista. Tämä olisi lisännyt laatuvaikutelman erittäin hyvästä kiitettävälle tasolle. 

Pienistä parannusehdotuksista huolimatta voidaan joka tapauksessa sanoa, että Lumia 930:n kaltaisessa puhelimessa kelpaa vielä Nokian logon paistatella.

Kyseessä on tehokas, hyvin viimeistelty ja kokonaisuutena tyylikäs pakkaus, joka näyttää hyvältä ja jota on miellyttävä käyttää.

Lue myös:

    Uusimmat