Mainos

MTV Kiovassa: Janukovitsh pyrkimässä Venäjän laivastotukikohtaan

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa huhutaan erotetun presidentin Viktor Janukovitshin pyrkivän Krimin niemimaalla sijaitsevaan Venäjän laivastotukikohtaan.

– Nämä ovat viimeiset tiedot, mutta ne ovat kaikki vahvistamattomia tietoja, MTV:n Petri Saraste kertoo Janukovitshin liikkeistä.

Sarasteen mukaan ihmiset Kiovassa haluavat saada Janukovitshin kiinni vastaamaan teoistaan.

– Kyllähän ihmiset täällä ovat sitä mieltä, että hän on roisto ja pääsyyllinen tapahtumiin.

Saraste kävi tänään sairaalassa tapaamassa viime viikon mielenosoituksissa haavoittuneita ja varsinkin heidän parissaan on käsitys erotetusta presidentistä hyvin kielteinen.

– He olivat todella pettyneitä siitä, ettei Janukovitshia ole saatu vastuuseen. Hänet rinnastetaan petturiksi, rikolliseksi, gangsteriksi ja sanotaan, että hän on samaa joukko kuin nämä niin sanotut titutskit eli hallituksen värväämät rähinöitsijät ja tappajat, Saraste kertoo.

Loukkaantuneet hoidossa

Myös Janukovitshin kannattajat ovat ymmärrettävästi epäsuosiossa ja heitä etsitään kaduilla.

– Kyllä näitä titutskeja  etsitään ja heitä tullaan varmasti syyttämään niin kuin Janukovitshia ja hänen lähimpiä tukijoitaan. 

Loukkaantuneet saavat kuitenkin hoitoa sairaalassa riippumatta siitä kummalla puolella ovat olleet.

– Yksi hallituksen värväämistä poliiseista oli sairaalassa viereisessä huoneessa. Kyllä heitäkin sairaalassa hoidetaan eikä heitä ole tultu sieltä väkipakoin hakemaan pois, niin kuin poliisit hakivat haavoittuneita mielenosoittajia. Heitähän haettiin poliisivoimin pois ja pahastikin loukkaantuneita vietiin putkaan, Saraste muistelee viime viikon tapahtumia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.