MTV kävi tutustumassa puhuttuun 100 euron sisätelttailuun: Näin paljon maksaa yö teltassa Coldplayn keikan aikaan

MTV tutustui puhuttuun 100 euron sisätelttailuun 0:50
MTV tutustui puhuttuun 100 euron sisätelttailuun. Tällainen majoitusalue on!

Helsingissä sijaitseva tapahtumatalo Wanha Satama tarjoaa uudentyyppistä majoitusratkaisua kiireisiin aikoihin. 

Festareiden, konserttien ja tapahtumien aikaan majoitukset ovat yleisesti tavanomaista tiukemmassa. Helsingin Katajanokalla sijaitseva Wanha Satama alkaakin tarjota vaihtoehtoista majoitusratkaisua vastauksena hotellipulaan: telttailua sisätiloissa.

– Keskitymme isoihin stadiontapahtumiin, kuten Coldplayn, Metallican ja PMMP:n konsertteihin ja Tuska-festivaaliin. Silloin hotellikapasiteetti on koetuksella Helsingissä, joten ajattelimme, että tämä voisi olla hyvä ratkaisu, toteaa Indoor Campinginstä vastaava Mikko Mäkelä.

Majoitus tapahtuu saleissa yhden tai kahden hengen teltoissa. Rakennuksesta löytyy eri kokoisia saleja, joista isoimpaan mahtuu noin 75 telttailijaa. Kyseessä onkin enemmän yhteisöllinen majoitus.

– Tätä voi verrata hostellien kaltaiseen majoitustoimintaan. 

– Ollaan yhteisissä tiloissa, mutta jokaisella on oma rauha nukkumiseen, kuvailee Mäkelä.

Yö teltassa jopa 150 euroa

Yö teltassa maksaa Mäkelän mukaan noin 80–120 euroa.  Majoituksen hinta muuttuu dynaamisesti eli mitä enemmän kysyntää, sen kalliimpi. Tutkimme MTV Uutisissa, paljonko yksi yö maksaa Indoor Camping -majoituksessa ensi heinäkuussa Coldplayn konsertin aikaan. Booking.com-sivustolla normaalihinnaksi paljastui 150 euroa yö kahden hengen teltassa. 

Varaukseen kuuluu teltta, ilmapatja, petivaatteet, lakanat, tavarasäilytys ja WiFi. Tilat ovat esteettömät, joista löytyy majoitustilojen lisäksi oleskelutila, vessat, mutta ei suihkuja. Asiakkaat voivat ostaa läheiseen Allas Sea Pooliin hieman edullisemman lipun, josta löytyy muun muassa saunat ja suihkut. 

"Ei meillä ole puhalluskoetta"

Festareiden telttailualueet voivat olla hyvin riehakkaita ja äänekkäitä paikkoja. Indoor Camping on sisätila, missä vastaavanlainen rauhattomuus voisi aiheuttaa kovaa melua. Mäkelä painottaakin, että vastaavanlaista juhlimista ei majoitustiloissa hyväksytä. Paikalla on yhtä aikaa useampi järjestyksenvalvoja, jotka pitävät huolen, ettei majoitustiloissa meluta.

– Ei meillä ole puhalluskoetta, mutta järjestyksenvalvojat katsovat, missä kunnossa ihminen on. Jos on siinä kunnossa, että ei voi päästää sisälle, niin sitten otetaan vähän aikaa happea esimerkiksi käytävällä.

Mäkelä kuitenkin uskoo, että ihmiset osaavat käyttäytyä ja kunnioittavat toisiaan. Järjestyksenvalvontaan aiotaan kuitenkin panostaa erityisen paljon nyt alussa.

–Tärkeintä on turvallisuus ja että kaikilla on hyvä fiilis majoittua. 

Lue myös:

    Uusimmat