Mainos

MTK:n nuorten nakukalenteri levittää maaseudun ilosanomaa

Maitotilallinen Laura Mulari Suomussalmelta seisoo hilpeänä, mutta hiukan hämillään MTK:n pääkonttorin neuvotteluhuoneessa Helsingissä.

Kädessään hänellä on MTK:n nuorten uusi seinäkalenteri. Hämillään hän on siksi, että huhtikuun 2015 kalenterikuvassa hän on metsätöissä ilkosillaan. Tosin Mularilla ei ole mitään hävettävää, sillä metsurin turvavarusteet peittävät kehon arkaluontoisimmat kohdat.

– Äidille kerroin kuvasta vasta toissapäivänä kun tuli kutsu tänne julkistamistilaisuuteen. Se oli niitä hetkiä, joita äidit ja tyttäret välttelevät, nauraa Mulari.

Aito on kauneinta

– Nakukalentereita on nähty ennenkin, mutta ne ovat pin-up -tyyppisiä. Me nuoret viljelijät halusimme tehdä uudenlaisen hauskan seinäkalenterin ja esitellä siinä samalla maaseudun maisemia ja elinkeinoja", kertoo MTK:n tiedotteessa eteläpohjalainen maidontuottaja Antti Yli-Hynnilä.  

"Rengaspaineita siinä tarkastan"

Kauhajokelainen renki Markus Lakso lähti mukaan kuvauksiin kun toinen nuori maanviljelijä pyysi. Lakso on maaliskuun kalenteripoika ja kuvassa hän puuhaa paineletkulla puimurin ympärillä. 

– Ei me olla täällä maaseudulla sellaisia jurottajia, joina meitä pidetään. Lähdin tähän mukaan jo pelkästään sen takia, että saapa olla alasti tovereiden kanssa, nauraa Lakso.

Kalenterin tuotto hyväntekeväisyyteen

Kalenterista on otettu 5000 kappaleen painos. MTK:n nuoret ohjaavat kaikki kalenterin tulot Syömishäiriöliitolle, koska syömishäiriöt ovat nuorten sairaus. 

Samalla maaseutunuoret haluavat viestiä, että ihminen on kauneimmillaan juuri sellaisena kuin hän on. 

MTK:n nuorten nakukalenteri Kymmenen Uutisten kevennyksenä torstaina 13.3.

  

    

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.