MPKK:n mukaan Venäjä ei tällä hetkellä kykene merkittäviin aluevaltauksiin Ukrainassa

Satelliittikuvat paljastavat: Itä-Ukrainan kaupungissa rajut tuhot 1:30
Satelliittikuvat paljastavat: Itä-Ukrainan kaupungissa rajut tuhot

Venäläisjoukkojen liike on pysähtynyt Kiovan suunnalla ja maihinnousu Odessaan on epätodennäköinen, Maanpuolustuskorkeakoulu arvioi.

Maanpuolustuskorkeakoulun (MPKK) päivittäisen Ukraina-arvion mukaan on epätodennäköistä, että Venäjä kykenisi valtaamaan merkittäviä maa-alueita ilman täydennysjoukkoja ja taistelujärjestyksen uudelleenmuodostamista. Toistaiseksi laajojen operaatioiden vaatimien lisäjoukkojen saapumisesta ei kuitenkaan ole tietoa, MPKK toteaa.

Ukrainan asevoimat sen sijaan kykenevät MPKK:n arvion mukaan todennäköisesti jatkamaan puolustustaistelua ja saavuttamaan paikallista menestystä omilla vastahyökkäyksillään.

MPKK:n mukaan Venäjän asevoimien liike on todennäköisesti pysähtynyt Kiovan operaatiosuunnalla. Ukrainan joukot ovat mahdollisesti onnistuneet vastahyökkäyksillään työntämään vihollisen joukot Kiovan itäpuolella 35–55 kilometrin ja länsipuolella noin 15–20 kilometrin etäisyyden päähän.

Kiovan itäpuolella venäläisjoukot ovat ryhmittyneet puolustukseen ja jatkavat joukkojen täydentämistä sekä huoltoyhteyksien suojaamista.

MPKK arvioi toimenpiteiden viittaavan siihen, että Venäjän pohjoisen suunnan hyökkäykset ovat pysähdyksissä, kunnes joukot on täydennetty tai Venäjä on saavuttanut menestystä toisaalla Mariupolin ja Donbassin suunnalla.

Etelässä Venäjän hyökkäys Krimiltä kohti Odessaa ei ole edennyt yli kahteen viikkoon. Maihinnousu Odessaan on MPKK:n arvion mukaan epätodennäköinen niin pitkään, kun maahyökkäys ei etene.

Lue Venäjän hyökkäyksen tuoreimmat tiedot tästä artikkelista.

Lue myös:

    Uusimmat