MP-messut tarjoili kesän kuumimmat prätkäuutuudet

Vuosittain järjestettävä MP Moottoripyöränäyttely keräsi jälleen kasaan Helsingin Messukeskukseen alan kuumimmat uutuudet ja moottoripyöräkansaa. Messut ovat Pohjoismaiden suurimman moottoripyöränäyttelyn. Teknavi kävi tutustumassa tarjontaan.

Tänä vuonna mukana olivat kaikki tärkeimmät Suomen moottoripyöräalan tekijät, joten kävijöillä riitti kierrettävää. Messut tarjosivat uutuuspyörien lisäksi myös mönkijöitä, erilaisia kolmipyöräisiä ja näkyi osastoilla myös vesiskoottereita. Lisäksi yksi halli oli omistettu rakennettujen moottoripyörien Petrol Circus Custom Bike Show -näyttelylle, ja paikalta löytyi tuttuun tyyliin myös kattava valikoima tarvike- ja varustemyyjiä.

Laajalla näyttelyllä haettiin nostetta haastavassa tilanteessa olevalle moottoripyöräalalle. Viime vuonna Suomessa ensirekisteröitiin uusia moottoripyöriä 3 192 kappaletta, missä oli tiputusta 8,9 prosenttia vuoteen 2014 verrattuna. Myös mopojen myynti väheni aavistuksen ja jäi lukemaan 7 237.

– Kaikki tietävät, että moottoripyöräalalla on mennyt paremminkin, mutta ei täällä kukaan ole heittämässä pyyhettä kehään, totesi MP 16 -näyttelytoimikunnan puheenjohtaja Patrick Manner.

Hänen mukaansa vuosittain yli 50 000 kävijää keräävä näyttely kertoi selvää kieltä ihmisten kiinnostuksesta moottoripyöriä kohtaan. Näyttelyn tärkeydestä myös se, että jopa 80 prosenttia tänä vuonna moottoripyörän ostavista henkilöistä kävi juuri tässä näyttelyssä.

Tämän vuoden näyttelyssä yhtenä suurimpana erikoisuutena oli Euroopan suurin sisäkoeajorata. Messujärjestäjä ol rakentanut oikean asfaltoidun radan Messukeskuksen yhteen halliin. Rata oli yli 430 metriä pitkä ja rataprofiili noudatteli legendaarista Keimolan moottorirataa. Viikonlopun aikana radalla oli koeajettavissa laaja kattaus tulevan moottoripyöräkauden uutuuksia.

Koeajoradan varrelta tavoitettiin myös Teknavin tv-ohjelmasta tuttu Markku Alén, joka tunnetusti kesäisin innokas moottoripyöräilijä, ja talvisin iloa haetaan moottorikelkan selästä.

– Täällä on todella kansainvälinen fiilis ja mahtavaa nähdä kaikki alan tekijät saman katon alla. Varsinkin sisärata on erittäin hieno, Markku ynnäsi tunnelmia MP 16 -messuilta.

Alla olevasta kuvagalleriasta löytyy kauden suurimmat uutuudet.

Kuvat: Mikko Autio

Lue myös:

    Uusimmat