Mainos

Motorola antoi tulosvaroituksen

Tulosvaroituksen taustalla arvioidaan olevan Motorolan ja Nokian kisa markkinaosuuksista.

Maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja Motorola on antanut tulosvarotuksen.

Yhtiön mukaan tuloksen ja myynnin jääminen odotetusta viime vuoden viimeisellä neljänneksellä johtuu sen matkapuhelindivisioonan vaikeuksista.

Yhtiö arvioi, että sen myynti neljännellä neljänneksellä on 11,6-11,8 miljardia dollaria, kun aikaisempi arvio oli 11,8-12,1 miljardia dollaria. Yhtiön mukaan osakekohtaisen netttovoiton arvioidaan olevan 0,13-0,16 dollaria osakkeelta, mikä on alle analyytikkojen aiempien arvioiden.

Markkinoilla nähtiin tulosvaroituksen taustalla olevan Nokian ja Motorolan käymä kova kisa markkinaosuuksista. Tutkimusyhtiö Gartner arvioi marraskuussa, että Motorolan markkinaosuus maailman kännykkämyynnistä oli heinä-syyskuussa 20,6 prosenttia. Nokian markkinaosuuden arvioitiin olevan puolestaan 35,1 prosenttia.

"Tulosvaroitus lisää kysymyksiä Nokian vireestä"

OKO:n analyytikon Hannu Rauhalan mukaan Motorolan tulosvaroitus lisää kysymyksiä myös Nokian vireestä.

- En minä mihinkään epätoivoon kuitenkaan vaipuisi vielä, Rauhala sanoi.

Rauhalan mukaan keskeistä on Motorolan mallisto ja painottuminen kehittyville markkinoille.

- Siellä tulee esille se, mikä on Nokian vahvuus. Nokian pystyy nostamaan määriä neljännesten välillä erittäin nopeasti ilman, että sen kannattavuus heikkenee. Toinen asia on, että Nokian jakelukanavat halvoissa puhelimissa ovat tehokkaita, siellä jokainen sentti ja sentin osa näkyy heti viivan alla, Rauhala sanoi.

Rauhala muistuttaa, että Nokian keskihinnat tulivat alas jo kolmannella neljänneksellä.

- Siitä huolimatta Nokian kannattavuus ei romahtanut millään lailla. Nokia on itse kommentoinut, että heidän tuoteportfolionsa tulee olemaan neljännellä neljänneksellä hyvin samankaltainen kuin kolmannella neljänneksellä, tällä perusteella ei pysty päättelemään, että sieltä olisi tulossa radikaali romahdus, Rauhala arvioi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.