Motoristi lähetyksessä: Tämä oli moottoripyöräjärjestöjen kunniallisin teko

Motoristi Timo Katajamäki kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, mikä hänen mielestään on hienoin teko, jonka moottoripyöräjärjestöt ovat tehneet sodan jälkeen.

Moottoripyöräkisat vetivät ennen ja jälkeen sodan valtavasti väkeä, ja pääsylipputulot olivat suuret. Valtio sai osansa moottoripyörä- ja autokilpailujen tuotoista, koska 30-luvulla eduskunta määräsi näille kisoille huviveron.

– Valtio sai siinä omat rahansa, ja tietysti järjestöt saivat toimintaansa varten rahaa. Järjestöt työskentelivät nuorison kanssa ja tarvitsivat moottoripyöriä, kokoustiloja sekä pajoja, joissa nuoret saivat raplata koneita, motoristi Timo "Tinke" Katajamäki sanoi.

Katajamäen mielestä järjestöjen kunniallisin teko oli antaa rahaa sodassa haavoittuneille. Esimerkiksi vuonna 1946 Helsingin Moottorikerho ja Suomen Autoklubi lahjoittivat Eläintarhan ajojen koko tuoton sotainvalideille.

– Hämeen Moottorikerho Pyynikillä seurasi perässä ja luovutti koko kilpailun tuoton, joka oli tarkalleen 572 346 markkaa, Katajamäki muisteli.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, miksi legendaariset kilpailut lopetettiin.

Lue myös:

    Uusimmat