Motoriikka-Miikka: Tämä taidemuoto kehittyy päässäni kaiken aikaa

Viime vuonna käydyn Talent-kilpailun voittaja Miikka Mäkelällä on takanaan vauhdikas kevät. Oma taiteenlaji, pantomiimi, avautuu harjoittelun myötä uudenlaisissa muodoissa.

− Tapahtumia on ollut parhaimmillaan 20 kuussa. Olen kierrellyt muun muassa kouluissa, lasten- ja yritystapahtumissa, messuilla sekä risteilyillä. Pantomiimi on taipunut yrityksen markkinointitarkoitukseenkin, Miikka kertoo.

Pantomiimitaiteilijan päässä muhii paljon aihioita uusiin ohjelmanumeroihin. Lopputulokset ovat välillä yllättäviä.

− Eräässä numerossa rakkauslaulu taipuu muotoon, jossa se kertoo päihteiden vaaroista, Motoriikka-Miikka kuvaa.

Uusia suunnitelmia

Miikan tulevan kesän viikonloput kuluvat tiiviisti keikkaillessa. Yhden viikonlopun hän jätti sentään vapaaksi.

− Kyllä menoa ja meininkiä on ollut. Kesällä toivon, että minulla olisi enemmän aikaa ajattelutyöhön ja fysiikan treenaamiseen, jotta jatkossakin olisi uutta annettavaa. Tämä taidemuoto kehittyy päässäni kaiken aikaa.

Esiintymisten ohella Miikka suuntaa kesällä Jyväskylään 10-päiväiselle komiikkaa käsittelevälle kurssille. Tanssinopettajan opinnot Teatterikorkeakoulussa ovat sen sijaan jääneet kevään mittaan vähemmälle huomiolle.

− Syksyllä on tarkoitus jatkaa. Ehdin käydä koulua puoli vuotta, ja maisteriohjelmasta valmistuu kahdessa vuodessa, Miikka sanoo.

Motoriikka-Miikka kuittasi Talent-kilpailun voitostaan 30 000 euron palkinnon. Onnellinen voittaja suunnitteli lahjoittavansa siivun voitosta kotikaupungissaan Sastamalassa sijaitsevan uimahyppytornin kunnostamiseen.

− Kaupunki ei ottanut avustusta vastaan. Olen tehnyt hyväntekeväisyyttä kaupungin kouluille ja lunastanut lupaukseni sitä kautta. Verojen jälkeen ei jäänyt paljoa käteen, mutta asuntokuume on kova, Miikka kertoo.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja